Antena Căutare

Cresterea TVA, batuta in cuie, Guvernul analizeaza concedieri masive in randul bugetarilor

Premierul Boc i-a chemat de urgenta de la Cluj pe ministrii si vicepremierul UDMR, acestia intrerupandu-si sedinta conducerii Uniunii pentru a veni la Bucuresti, pentru ca diseara va avea loc si o sedinta politica a Coalitiei, si, foarte posibil, una de Guvern. Liderii UDMR au primit reprosuri de la Emil Boc din cauza ca Zoltan Puskas, judecatorul Curtii Constitutionale, a fost cel care a inclinat decisive votul in favoarea pensionarilor, respectiv a votat impotriva taierii pensiilor.

Presedintele executive al UDMR, ministrul Kelemen Hunor, a declarat pentru Jurnalul National ca "UDMR nu obisnuieste, cum se practica la alte partide, sa intervina politic in vreun fel in deciziile judecatorilor de la Curtea Constitutionala".

"Noi nu l-am influentat in niciun fel pe domnul Zoltan Puskas si suntem foarte suparati ca s-a ajuns in situatia asta", a spus ministrul Kelemen.

Acesta a spus ca in sedinta din aceasta seara, Guvernul trebuie sa adopte de urgenta masuri fiscale care sa acopere deficitul creat prin nereducerea pensiilor cu 15%.

O masura care sigur va fi adoptata, prin ordonanta de urgenta, va fi cresterea TVA, cel putin la 22%, cel mult la 24%. Ministrul UDMR al Culturii a declarat insa ca s-ar putea ca aceasta masura sa nu fie sufficienta si sa fie nevoie si de cresterea cotei unice, la 20%, asa cum s-a discutat initial cu delegatia FMI.

Tot articolul, in Jurnalul National

Update: CCR a amanat verdictul privind salariile si pensiile... Ponta flutura necesitatea unei noi motiuni de cenzura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x