Antena Căutare

Crin Antonescu: “Basescu ii va semna investirea ca notarul lui Hasotti. Altfel, il suspendam!”

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca daca presedintele Traian Basescu nu il va investi luni pe Puiu Hasotti la Cultura, fara nicio declaratie despre lucrarile acestuia, atunci va cere parlamentarilor PNL declansarea procedurii de suspendare a sefului statului.

In plus, Crin Antonescu a mai precizat ca seful statului nu va primi nici de la Puiu Hasotti si nici de la Victor Ponta vreo declaratie referitoare la teza de doctorat sau la lucrarile stiintifice ale ministrului propus pentru Cultura.

"Daca Basescu nu semneaza, luni, investirea lui Puiu Hasotti, voi cere parlamentarilor PNL initierea procedurii de suspendare", a anuntat, vineri, Antonescu.

El a precizat ca Basescu trebuie sa invete sa fie un presedinte care respecta Constitutia, altfel, nu va mai fi seful statului.

"Daca ii plac raporturile de forta, atunci ii spun clar ca nu va primi niciun fel de hartie si luni il va investi pe Puiu Hasotti, si va asigur ca o va face, fara sa comenteze".

Potrivit lui Antonescu, presedintele Romaniei are atributii stabilite clar in Constitutie si nu i se da dreptul sa solicite declaratii precum cea pe care seful statului a cerut-o in cazul lui Puiu Hasotti.

"Atitudinea presedintelui este in afara legii. (...) A trecut vremea in care Traian Basescu isi putea bate joc de PNL", a spus Antonescu.

El a adaugat ca luni, la ora 19.00, Basescu il va investi in functie pe Hasotti, fara nicio declaratie.

Miercuri, premierul Victor Ponta a anuntat ca va trimite Presedintiei propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu in postul de ministru al Educatiei si a lui Puiu Hasotti pentru functia de ministru al Culturii.

FOTO: Intact Images

Ponta: "Alegerile parlamentare ar putea fi organizate la inceputul lunii noiembrie sau pe 2 decembrie"... VIDEO! Mihail Boldea, internat la spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x