Antena Căutare

Crin Antonescu: “Cota progresiva anuntata de Vladescu confirma ca Guvernul a pierdut orice busola”

Comentand declaratiile ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, potrivit caruia de la 1 ianuarie 2011 Romania ar trebui sa treaca la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, Crin Antonescu a sustinut ca acest anunt nu este decat confirmarea unui lucru spus mai demult de liberal: "Guvernul a piedut orice busola, orice carma, orice directie"

"Nu e decat confirmarea unui lucru pe care noi l-am spus mai demult, ca actualul Guvern a pierdut orice busola, orice carma, orice directie. La 6 mai, Traian Basescu vorbea despre sacrificiul sever pe care trebuie sa-l faca bugetarii si pensionarii pentru ca mediul de afaceri, economia reala, cota unica, TVA sa fie mentinute relativ scazute. Dupa ce am asistat la marirea de pe o zi pe alta si cu aproape 25% din valoarea sa a TVA, acum vedem la domnul Vladescu revenirea cu ideea ca nu se mai poate sustine nici cota unica. Stiti care e pozitia noastra", a declarat Antonescu.

Antonescu a mai afirmat ca declaratiile pe care Sebastian Vladescu, Emil Boc, "alti domni si doamne din Guvern sau de pe langa Guvern le vor mai face" nu subliniaza decat "gradul de iresponsabilitate la care acesti oameni care conduc Romania in vremuri grele au ajuns".

Liderul PNL a reamintit ca, inca din campania prezidentiala, el a pus in discutie nevoia ca "Guvernul sa examineze foarte serios mentinerea principiului cotei unice si scaderea ei la 10%".

"Cred si azi, cu atat mai mult in raport cu situatia in care ne aflam, ca economia trebuie stimulata in primul rand cu acest mijloc, iar faptul ca tari din jurul nostru - Bulgaria, Ungaria - fac acest lucru arata ca nu e o fantezie. Fantezie sunt povestile domnului Vladescu", a spus Antonescu.

Sursa: jurnalul.ro

Surse: Tot mai multi membri UDMR cer iesirea de la guvernare... Crin Antonescu: “PSD a preferat sa intre in campanie electorala in loc sa il dea jos pe Boc”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x