Antena Căutare

Crin Antonescu: "Fac un apel la toti cetatenii si toate institutiile statului sa-si desfasoare activitatea normal"

Crin Antonescu si Victor Ponta sustin, vineri seara, o conferinta de presa dupa anuntarea rezultatului votului din Parlament.

"Odata cu aceasta decizie, democratia din Romania si statul de drept din Romania dau o proba de maturitate", a declarat Crin Antonescu.

"Desi a a fost o zi tensionata precum toate celelalte din urma, a fost o zi care arata ca functionarea normala a statului de drepta, a statului roman, este o certitudine."

"Institutii fundamentale precum ANI, DNA, Inalta Curte, CCR, Serviciile de informatii, Justitia in ansamblul ei - toate acestea vor avea o functionare corecta, nu se va exercita nici un fel de presiune politica asupra lor."

"Fac un apel la toti cetatenii si toate institutiile statului sa-si desfasoare activitatea normal."

"In perioada mandatului interimar, voi proceda asa cum e obligat sa procedeze orice om responsabil. Fac deosebirea intre un presedinte ales si unul interimar, conform prevederilor constitutionale presedintele Senatului indeplineste atributiile presedintelui fara a fi cu toata greutatea presedinte. Voi cauta sa folosesc la minim folosirea prerogativelor prezidentiale. Exact ceea ce prescrie constitutia si legea, aia se va face. Voi face cu responsabilitate si discretie tot ce trebuie facut pana in 29 iulie."

"Situatia mea in PNL e reglementata de statutul, fie si temporar, al presedintelui, ceea ce inseamna ca in dimineata de luni voi merge si ma voi retrage temporar din PNL pe durata acestui interimat."

"Nu avem nicio neclaritate cu Bruxelles, avem o declaratie a Parlamentului cat se poate de clara, pe care am votat-o eu insumi".

Intrebat despre gratierea lui Adrian Nastase, Antonescu a raspuns: "Daca va referiti la gratierea lui Adrian Nastase, am dat un raspuns si ieri. Povestea cu iminenta gratiere este o diversiune si daca vedeti cine o colporteaza intelegeti si unitatea de unde a fost trimis impulsul. In aceasta perioada consider firesc sa fac numai acele lucruri care trebuiesc neaparat facute."

Victor Ponta a declarat ca garanteaza sprijinul total al Guvernului pentru presedintele interimar si pentru declaratiile facute de acesta la conferinta de presa de vineri seara.

"Voi sprijini ca premier efortul presedintelui interimar de a garanta independenta si buna functionare a institutiilor statului, toate instantele, parchetele, agentiile implicate in combaterea coruptiei. Presedintele interimar va avea din partea guvernului o garantie si un sprijin constant in acest sens."

"Incepand din acest moment, saptamana viitoare, voi face toate eforturile ce tin de guvern pentru a explica prietenilor si partenerilor nostri ca Romania functioneaza ca stat de drept, ca vointa Parlamentului a fost exprimat constitutional si sa garantez ca referendumul va fi organizat corect si impartial. Am considerat legitime ingrijorarile partenerilor nostri si e extrem de important sa dovedeim pas cu pas ca acuzatiile aduse Romaniei ca tara nu se confirma."

"Procedura suspendarii presedintelui e una constitutionala si nu reprezinta un conflict. Este dreptul presedintelui sa incerce sa tergiverseze, tot o sa ajungem la referendum, pe 29 iulie."

"Si familia mea a primit amenintari, copilul meu a fost amenintat, nu am considerat necesar sa fac acest lucru public. Vreau sa multumesc, am primit protectia necesara, nu pentru mine, ci pentru familia mea."

"Sunt ingrijorat de evolutia cursului de schimb, Guvernul nu are instrumente directe pentru a influenta evolutia, am facut un apel catre cei implicati in batalia politica sa inteleaga un singur lucur: cu cat declaratiile lor sunt mai iresponsabile, cu atat efectele economice sunt mai mari."

"Voi lua toate masurile ca premier pentru ca toata campania sa se desfasoare legal si fara incidente."

FOTO: EPA / Intact Images

Mihai Razvan Ungureanu a lansat Initiativa Civica de Centru-Dreapta ... Manifestantii din Piata Universitatii sarbatoresc suspendarea lui Traian Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x