Antena Căutare

Crin Antonescu: Ioan Rus a mintit si a procedat incorect

Presedintele interimar Crin Antonescu a fost invitat de Mihai Gadea la Antena 3 pentru a discuta despre tensiunile generate de scandalul listelor electorale, dupa care a fost organizat referedumul pentru demiterea lui Traian Basescu, despre situatia politica a Romaniei si despre remanierile si demisiile din Guvern. Vizibil iritat de acuzatiile fostului ministru PSD al Internelor, Ioan Rus, potrivit caruia Antonescu ar fi exercitat presiuni asupra sa, presedintele interimar a declarat ca "fostul ministru de Interne a mintit. Deci in momentul in care a iesit si si-a dat demisia ieri, si-a dat demisia pentru ca nu a fost demis, dar nu e treaba mea. In momentul in care a vorbit in public despre presiuni pe care le-as fi facut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punandu-ma pe acelasi nivel cu Traian Basescu, care il amenintase cu puscaria, precizandu-i si durata in public, eu stiu ca in acel moment ministrul de Interne minte, ca ministrul de Interne are de ascuns ceva, si e foarte bine ca ministrul de Interne a plecat. Daca a plecat, sper ca a plecat".

"Eu am respins o acuzatie aberanta, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-as putea da si in judecata, dar am alta treaba acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu as fi facut-o domniei sale", a continuat Antonescu, adaugand ca "motivul pentru care Ioan Rus trebuia sa plece este ca in momentul in care s-a pus problema referendumului Victor Ponta a spus ca trebuie sa actualizeze listele electorale. Insa Ministrul spune ca nu este nevoie, numarul este de 18 milioane si listele nu mai trebuie actualizate (...) Nu am discutat si nu am exercitat nici un fel de presiuni fata de nimeni din acest stat (...) Traim intr-o nebunie care este deja la marginea legii si care incearca o conspiratie impotriva statului de drept".

In ceea ce-l priveste pe Traian Basescu, Antonescu a spus ca "eforturile de propaganda, de comunicare si de actiune, subterana, ilegala, ilegitima, ale lui Traian Basescu, de intimidare a institutiilor din stat, a CCR, incep sa fie din ce in ce mai curajoase, din ce in ce mai pline de tupeu. As putea spune ca ultimele zile ne-au oferit, tuturor, din pacate, imaginea unui Traian Basescu din ce in ce mai plin de tupeu, din ce in ce mai fara perdea, dand ordine Parchetului General din Romania, amenintand oameni, institutii din Guvernul Romaniei, din adminstratia Romaniei, prescriind CCR ce trebuie sa faca, inclusiv rastalmaciri ale unor decizii pe care aceasta Curtea le-a luat".

"Este clar ca Traian Basescu are complici. In momentul in care vede ca iesind astazi si amenintand un chestor cu puscaria, chestorul respectiv este chemat a doua zi la Parchet si pus sub urmarire penala, in conditii aproape comice, indraznesc s-o spun", a mai spus presedintele interimar, subliniind ca "nu mi-e frica de Traian Basescu, nu permit ca legea sa fie incalcata".

De asemenea, Antonescu a vorbit si despre listele electorale si solicitarea Curtii Constitutionale, afirmand ca "Guvernul Romaniei are o datorie in fata Curtii si in fata a 8 milioane de oameni (...) Este evident ca Presedintele Curtii este stresat. Eu as sta de vorba cu el, dar si asta ar putea fi interpretabil".

Pe de alta parte, Crin Antonescu a tinut sa intareasca ca "increderea intre mine si Victor Ponta este mult mai puternica decat acum 3 luni sau acum 2 ani. In fata acestei increderi domnul Traian Basescu nu are nici o sansa".

Victor Ponta: "Sunt de acord cu Isarescu. Este nevoie de calm si dialog"... Mona Pivniceru a demisionat din CSM...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x