Antena Căutare

Crin Antonescu: "PSD a refuzat constant ideea unui Guvern alternativ"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astazi, la Antena 3, ca PSD a refuzat constant ideea formarii unui guvern alternativ care sa-si asume raspunderea daca Guvernul Boc ar fi inlaturat printr-o motiune de cenzura, precizand ca asteapta "momente mai bune" pentru schimbarea actualei puteri

"Cred ca datoria noastra este sa lasam in planul doi interesul firesc, electoral, al fiecarui partid si sa incercam sa gasim o solutie pentru societatea romaneasca aflata intr-o grava criza. Daca nu se va putea acest lucru, cum, iata, vad ca deocamdata nu se poate cu PSD, sigur ca ne vom dezvolta...", a spus Antonescu.

Intrebat de ce nu se poate gasi o solutie cu PSD in acest moment, presedintele liberalilor a raspuns ca PSD a refuzat constat ideea unui guvern alternativ.

"PSD a refuzat constant ideea unui guvern alternativ, care sa isi asume raspunderea in acest moment, daca Guvernul Boc ar fi inlaturat printr-o motiune de cenzura si a vorbit despre interesul sau, legitim de altfel, ca partid, de a astepta momentul cand - daca asta se va intampla vreodata, personal ma indoiesc - va avea peste 50% si va face guvernul singur", a spus Crin Antonescu.

El a subliniat ca, in fata acestei atitudini, liberalii nu au ce altceva de facut decat sa-si prezinte in continuare programul si optiunile, sa construiasca un guvern din umbra si sa astepte "momente mai bune in care si cei din PSD si cei din UDMR, care sunt intr-o situatie destul de interesanta, vor intelege ca Romania are nevoie urgent de o alta guvernare, de o alta putere decat aceasta".

Intrebat daca propunerea PSD de a se organiza alegeri anticipate nu ar fi una mai oportuna si mai legitima decat propunerea PNL de a forma guvern fara alegeri anticipate, Crin Antonescu a mentionat ca, in opinia sa, "o reasezare sanatoasa si reprezentativa a Parlamentului in conformitate cu vointa electoratului s-ar putea face doar prin anticipate".

"Problema e ca in Romania a fost nevoie sa se dea niste raspunsuri la problema cu FMI, la problema deficitului bugetar, la problema unor optiuni de politica economica si bugetara pentru care nu ne asteapta nimeni pana cand facem anticipate. Atunci, ceea ce noi am propus a fost sa incercam sa construim o alternativa de avarie provizorie, dar care sa dea aceste raspunsuri acum, altele decat cele aberante si ruinatoare pe care le da actuala guvernare si sa facem alegeri anticipate imediat ce va fi posibil. Nu se exclud una pe alta si sunt cat se poate de democratice amandoua", a spus liberalul.

In privinta unei eventuale suspendari a presedintelui si alcatuirea unei noi majoritati, liberalul a precizat ca, "pana la o strategie, ar trebui ca actuala opozitie sa aiba o linie de actiune coerenta, daca e capabila sa o aiba, daca nu, nu".

"Numai pe baza unei platforme minimale de actiune se poate incerca adaugarea unui alt grup de parlamentari sau bascularea majoritatii, transformarea actualei opozitii in majoritate numerica in Parlament. Fara aceasta majoritate (...) nu putem vorbi nici de suspendare, nici de anticipate si nici de o alta guvernare. Strategia PNL a fost sa dam pentru Romania o strategie cat mai solida pentru guvernare, pentru a pune capat acestui Guvern care a dus Romania intr-o situatie care nu se poate compara cu nimic in ultimii 20 de ani, intr-o criza profunda".

Sursa: jurnalul.ro

Foto: intactimages.ro

Ministrul Muncii: "Revenirea la TVA de 19% si impozitarea pensiilor vor fi analizate in Guvern"... Vasile Blaga: "Planul de masuri economice va fi finalizat saptamana viitoare"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x