Antena Căutare

Crin Antonescu: "TVR este o institutie de propaganda a actualei puteri"

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, ca Televiziunea Romana s-a transformat intr-o "institutie de propaganda" a actualei puteri si ca isi asuma ce pe o obligatie schimbarea acestei stari de lucruri, informeaza Daily Mail.

"Suntem cat se poate de fermi, partizani ai libertatii presei. PNL a guvernat in doua randuri si nimeni nu poate sa-l acuze ca a facut in acest domeniu lucruri comparabile cu ce fac actualii guvernanti. Este vorba despre o institutie publica, despre care eu discut in contextul mai larg al austeritatii despre politizare si despre clientela"


"Am o sincera apreciere pentru profesionisti de televiziune care lucreaza azi in Televiziunea Romana, am insa o problema, nu putem tolera ca pe bani publici aceasta institutie sa fie transformata intr-una de clientela, intr-una de propaganda a presedintelui si a partidului aflat la putere", a afirmat Antonescu.

El a adaugat ca in vreme ce institutii bugetare absolut necesare intregii societati precum cele din invatamantul public, din sanatate publica, din administratie sunt constranse la serioase reduceri bugetare, exista institutii transformate in institutii clientelare care pe bani publici servesc actuala putere si care nu sunt constranse la austeritate, ci dimpotriva, au mai multi bani de cheltuit.

"Vorbesc de Televiziunea Romana, de anumite servicii de la SRI la STS, asa cum vorbim, de asemenea, de Institutul Cultural Roman sau de bugetul in ansamblu al Presedintiei", a explicat Antonescu.


sursa: Antena3

foto: Intact Images

Academicianul Dinu C. Giurescu: “Romanilor le lipseste vointa de a se bate pentru aceasta tara”... Victor Rebengiuc: “Conducatorii Romaniei vor sa stearga fila de istorie scrisa de Regele Mihai”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x