Antena Căutare

Cristian Preda: Nu avem nevoie de "maimutareala" in PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, astazi, la RFI, ca partidul are nevoie de "unitate, dar unitate in demnitate, nu unitate intr-un soi de maimutareala.

Cristian Preda inca nu s-a hotarat daca va candida la Conventia Nationala a PDL din luna mai, alaturi de Monica Macovei si Sever Voinescu.

"Deocamdata reflectez la gesturile cele mai bune, impreuna cu prietenii mei si colegii mei, Sever Voinescu si Monica Macovei. Nu am luat inca o decizie in acest moment. Incercam sa vedem mai intai de toate cum anume ar putea fi puse cap la cap cateva obiective politice, cateva mijloace. Cred ca trebuie sa pornim de la o viziune politica si de la valori, nu de la persoane", a spus parlamentarul european.

"Am fost foarte surprins sa vad scenariul Stoica. El cerea tuturor sa se ralieze lui Emil Boc, inclusiv lui Vasile Blaga, cel care a anuntat ca va candida, ii sugera sa se retraga, intr-un soi de consens fabricat sau ma rog, nu fabricat, ordonat, poruncit. Nu-mi place acest aer usor nedemn al unei asemenea derulari. Eu cred ca trebuie sa facem o distinctie intre unitatea de care e nevoie in Partidul Democrat Liberal si mimarea acestei unitati prin chemarea sub un drapel care sa excluda orice competitie. Avem nevoie de unitate, dar unitate in demnitate, nu unitate intr-un soi de maimutareala, pentru ca nici unui partid nu i-a stricat competitia", sustine Preda.

Intrebat care dintre cei doi candidati anuntati pana acum ar putea ridica partidul in sondaje, Preda a raspuns: "Sa vedem care sunt mizele, pentru ca daca miza va fi supravietuirea partidului, cred ca oricare din ei poate sa joace un asemenea rol. Daca miza e mai mare decat supravietuirea partidului, poate ca nici unul dintre ei nu-i bun".

Sursa: Jurnalul National

WikiLeaks: Udrea, o “neastamparata”. Ministrul: "In Romania, barfa e sport national"... VIDEO! Asculta cele mai tari glume pe seama lui Emil Boc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x