Antena Căutare

Cristian Preda: "Zilele urmatoare ne vor edifica daca societatea politica e mai inteleapta ca la mineriada din 1999"

Zilele urmatoare vor fi edificatoare pentru a demonstra daca societatea politica e mai inteleapta decat a fost la mineriadele din 1999, ultimul moment de violenta din Romania postcomunista, apreciaza europarlamentarul Cristian Preda (PDL), intr-o postare pe blogul personal, referindu-se la acceptarea de catre premier a solicitarii PNL de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

In ce priveste initiativa opozitiei privind strangerea de semnaturi pentru demiterea presedintelui, Cristian Preda apreciaza ca aceasta nu are nicio acoperire constitutionala, fiind "destinata" sa amplifice dimensiunea "revolutionara" a manifestatiilor, in conditiile in care privilegiaza interpretarea protestului ca o revolta fata de "dictatura".

In opinia acestuia "doar coruperea absoluta a regimului justifica folosirea unor mijloace neacoperite" de textul Constitutiei, iar "in astfel de conditii, solicitarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pare a fi fatarnica".

"E bine insa ca premierul a acceptat solicitarea, pentru ca dezbaterea solicitata de PNL trebuie mutata in Parlament. Altfel, firul politic va fi rupt, iar oamenii vor continua sa iasa in strada, furiosi si neputinciosi, cu sentimentul ca nu sunt reprezentati nici de putere, nici de opozitie. Zilele urmatoare ne vor edifica daca societatea politica e mai inteleapta decat a fost la mineriadele din 1999, ultimul moment de violenta din Romania postcomunista. Ar fi tragic sa traim din nou frica devastatoare de atunci", a scris europarlamentarul democrat-liberal.

Citeste si Jurnalul!

Victor Ponta: "Protestele sunt ale poporului, nu ale politicienilor!"... C. Preda: Zilele urmatoare ne vor edifica daca societatea politica e mai inteleapta ca la mineriadele din ‘99...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x