Căutare Live

CSM a aprobat încetarea delegării procurorului Marius Bulancea în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, după ce a fost detaşat la Parchetul European

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) aprobat încetarea delegării procurorului Marius Bulancea în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, după ce a fost detaşat la Parchetul European.

Secţia pentru procurori a CSM a luat în discuţie, în şedinţa de marţi, referatul privind încetarea delegării procurorului Marius Bulancea din funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea delegării în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror BULANCEA MARIUS BOGDAN începând cu data de 01.02.20202, ca urmare a detaşării sale în funcţia de „Law officer” la Parchetul European, pentru o perioadă de 3 ani”, a transmis, miercuri, CSM.

Parchetul European este condus de fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, care are un mandat de şapte ani.

Decizia privind numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european a fost semnată, în 23 octombrie 2019, de preşedintele Parlamentului European David Sassoli şi de către ministrul finlandez al Afacerilor Europene Tytti Tuppurainen.

În 30 octombrie 2019, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a Laurei Codruţa Kovesi.

Parchetul European (EPPO), care se aşteaptă să fie operaţional la sfârşitul anului 2020, va fi o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracţiunilor se va putea extinde în viitor pentru a include, de exemplu, faptele de terorism.

Până în acest moment, 22 de state membre s-au alăturat Parchetului European. Cele cinci state care nu participă încă (Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda şi Danemarca) se vor putea alătura în orice moment.

Parchetul European are sediul central în Luxemburg şi va fi compus dintr-un procuror-şef şi un colegiu de procurori din toate ţările participante. Aceştia vor coordona investigaţiile curente desfăşurate de către procurorii delegaţi în fiecare stat participant.


Sursa : news.ro

Turcan: Am auzit mulţi sceptici de serviciu că pun la îndoială fie utilitatea alegerilor anticipate, fie posibilitatea d... Anisie, la Conferinţa România educată: Urmărim să sprijinim dezvoltarea de noi calificări în domenii precum inteligenţa ...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri