Antena Căutare

Cum a reusit regimul Basescu sa-si aserveasca Justitia

Site-ul luju.ro prezinta o analiza despre modul in care regimul impus de Traian Basescu a reusit sa subordoneze o mare parte a sistemului judiciar prin plantarea de magistrati in posturi-cheie.

La scurt timp dupa revenirea in functie, presedintele Traian Basescu a tinut sa multumeasca institutiilor care "au ramas in picioare" si care, in opinia sa, "au aparat statul de drept". Multumire pedeplin meritata, parchetele si CSM-ul contribuind la conservarea si pastrarea pe timpul suspendarii a prerogativelor lui Traian Basescu.

In opinia luju.ro, controlul asupra sistemului juridic a fost obtinut prin acapararea unor posturi-cheie, prin deciziile ministrului Justitiei, ale CSM-ului si prin presiuni exercitate de catre serviciile secrete.

Omul cheie pentru Traian Basescu – Monica Macovei
Dupa ce in 2005 la conducerea ministerului Justitiei a ajuns fosta procuroare comunista Monica Macovei, s-a inceput inventarierea arhivei Serviciului de Informatii si Protectie Anticoruptie din ministerul Justitiei si cu epurarea Parchetului National Anticoruptie, care a fost transformat din parchet autonom in directie a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA, pentru a putea justifica schimbarea tuturor procurorilor din aceasta unitate.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Liviu Dragnea a fost audiat la DNA. I s-au adus la cunostinta invinuirile in dosarul referendumului... Presedintele Basescu a multumit intr-o scrisoare liderilor europeni si transatlantici. Vezi de ce!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x