Antena Căutare

Cursa pentru Primaria Capitalei: 15 inscrisi, Oprescu favorit

Termenul legal pentru inscrierea in cursa pentru Primaria Generala a Municipiului Bucuresti a expirat pe 1 Mai, la orele 24.00, moment pana la care si-au anuntat candidaturile nu mai putin de 15 persoane. Sorin Oprescu este favorit in majoritatea sondajelor, iar Silviu Prigoana este principalul sau contracandidat, dar pe lista apare si mondenul Irinel Columbeanu, "latifundiarul din Pipera" si patronul Stelei, George Becali, si Anghel Iordanescu, fostul antrenor al Nationalei Romaniei.

Astfel, la Primaria Generala si-au depus candidaturile actualul edil Sorin Mircea Oprescu (candidat independent, sustinut de USL), Vasile Silviu Prigoana (Partidul Democrat Liberal), Vasile Horia Mocanu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Anghel Iordanescu (Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei), George Becali (Partidul Noua Generatie Crestin Democrat), Petre Popeanga (Partidul Romania Mare) si Adrian Irinel Columbeanu (Partidul Popular si al Protectiei Sociale).

De asemenea, s-au mai inscris Constantin Ionescu (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Petrica Dima (Partidul Socialist Roman), Alexandru Vladu (Alianta Partidul Popular European) si Constantin Cojocaru (Partidul Poporului - PP-LC), Vasile Lincu (Uniunea Ecologista din Romania), Florin Dobrescu (Partidul Totul pentru tara) si Ioan Ionita Teodosiu (Partidul Alianta Socialista).

Iar Nicusor Daniel Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, si-a depus candidatura ca independent.

Dintre cei 15 insa, Sorin Oprescu, medicul primar care viseaza la autostrada suspendata, dar a iesit in evidenta cu recordurile la cel mai lung carnat si cei mai multi Mosi Craciun, este dat drept favorit de majoritatea sondajelor, chiar daca procentele difera: de la 55% (GeoPol, februarie) la 75% (Grupul de Studii Sociale, martie).

Principalul sau adversar pare a fi Silviu Prigoana, "regele gunoaielor" desemnatat PDL pentru a se bate cu Oprescu, care isi desfasoara campania sub un motto de cancan: "Silviu Prigoana, plici de-aici!".

ANI: Victor Alistar nu poate ocupa functii publice pana pe 7 august... Guvernul Ponta face turul presei straine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x