Antena Căutare

Curtea Constitutionala discuta pe 29 septembrie contestatiile privind legea pensiilor

Curtea Constitutionala va discuta pe 29 septembrie contestatiile PNL si PSD privind Legea pensiilor. Partidul National Liberal a depus, joi, la Curtea Constitutionala o sesizare privind Legea sistemului unitar de pensii publice.

In sesizarea depusa, PNL sustine ca in adoptarea Legii pensiilor nu au fost respectate procedurile, iar actul normativ incalca principiul neretroactivitatii legii, dreptul de proprietate, dreptul la trai decent si la pensie, acte internationale in materia drepturilor omului, dreptul fundamental de alegere a profesiei si a meseriei sau ocupatiei, jurisprudenta Curtii Constitutionale.

Totodata, liberalii reclama aplicarea gresita a articolului din Constitutie referitor la egalizarea varstei de pensionare pentru femei si barbati, precum si ignorarea avizului Consiliului Legislativ.

Si PSD anuntat ca va contesta, joi, la Curtea Constitutionala, Legea pensiilor in forma adoptata de Camera Deputatilor. Social democratii invoca incalcarea mai multor articole din Constitutie, printre care garantarea dreptului la proprietate.

Legea sistemului unitar de pensii a fost adoptata, saptamana trecuta, de plenul Camerei Deputatilor, cu 170 de voturi "pentru", doua "impotriva" si trei abtineri.

Ion Iliescu: "Palatul Cotroceni a devenit o inchisoare in care presedintele sta izolat de lume"... Replica Presedintiei Romaniei: Declaratiile lui Ponta si Antonescu, imature...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x