Antena Căutare

Curtea Constitutionala "se consulta" cu Roberta Anastase: Vezi textul documentelor!

Roberta Anastase, presedintele Curtii Constitutionale s-a pronuntat cu privire la raspunsul CCR, folosind totodata incorect doi termeni - "torpitudine" si "datorita".

"Consideram ca Hotararea Parlamentului...este conforma cu prevederile Constitutiei... Lipsa cvorumului regulamentar in cadrul unor comisii permanente s-a datorat lipsei intentionate a parlamentarilor din cadrul celor doua grupuri parlamentare care au sesizat Curtea Constitutioanala, ceea ce se constituie intr-o culpa evidenta. Potrivit principiului conform caruia propria TORPITURDINE nu apara de raspundere, nici parlamentarii in cauza nu pot sa invoce un eventual caracter neregulamentar al lucrarilor din cadrul unor comisii permanente, DATORITA lipsei cvorumului de lucru, intrucat asemenea situatie a fost provocata de acestia", a spus Roberta Anastase.

Informatiile oficiale prezentate de Curtea Constitutionala privind decizia de constitutionalitatea investirii cabinetului MRU s-au referit la plangerea USL privind nevaliditatea trecerii Guvernului in lipsa unui cvorum.

"...va trimitem ... sesizarea formulata de un numar de 85 de deputati apartinand Grupului Parlamentar Social Democrat si de 53 de deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal cu privire la neconstitutionalitatea prevederilor Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 1. din 9 februarie 2012, pentru acordarea increderii Guvernului. Va adresam rugamintea de a ne comunica punctul de vedere al Biroului permanent al Camerei Deputatilor pana la data de 1 martie 2012, tinand seama de faptul ca dezbaterile Curtii Constitutionale vor avea loc la data de 7 martie 2012, conform informatiilor lui Augustin Zegrean presedinte CCR, citate in emisiunea "La Ordinea Zilei".



Foto: Intact Images

Planul lui Basescu pentru alegeri: MRU propus ca presedinte... Puterea arunca banii pe afisele cu Opozitia "chiulangie": 1 milion si jumatate de manifeste distribuite in toa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x