Căutare Live

Judecatorii Curtii Constitutionale cer incetarea "actiunilor defaimatoare"

Curtea Constitutionala a Romaniei a facut apel la autoritatile publice prevazute in Titlul III al Constitutiei - Parlament, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Administratia publica centrala, Administratia publica locala si Autoritatea judecatoreasca pentru a lua masuri de oprire a actiunilor defaimatoare, se anunta intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei. 

"Aceste actiuni, carora li se adauga, in ultima perioada, actele denigratoare la adresa unora dintre judecatorii Curtii Constitutionale, carora li se contesta moralitatea, integritatea, pregatirea profesionala, produc grave prejudicii de imagine Curtii Constitutionale si tind la decredibilizarea sa, punand sub semnul indoielii deciziile pe care Curtea le-a pronuntat. Se aduce astfel atingere dispozitiilor art.147 alin.4 din Constitutie, potrivit carora deciziile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii, se incalca normele democratice si principiile statului de drept, cu consecinte grave asupra stabilitatii institutionale in Romania si asupra imaginii internationale a tarii, astfel cum o subliniaza si Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu", scrie in comunicatul Curtii.

Magistratii fac apel la autoritatile competente pentru a opri deteriorarea imaginii tarii, invocand nevoia de stabilitate institutionala a Romaniei, atat in plan intern cat si international.

foto: Intact Images

Cum ar putea fi demis Traian Basescu. Iata argumentele juridice!... Cine este Mona Pivniceru, noul ministru al Justitiei...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri