Căutare Live

Curtea de Apel Bucureşti a revocat măsura controlului judiciar pentru Darius Vâlcov

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, contestaţia depusă de Darius Vâlcov la măsura controlului judiciar. Astfel, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă scapă de controlul judiciar şi de celelalte restricţii impuse odată cu acesta.

Curtea de Apel Bucureşti a revocat, vineri, măsura controlului judiciar în cazul fostului consilier al premierului Dăncilă Darius Vâlcov. Măsura fusese luată de DIICOT în dosarul în care Vâlcov este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, pentru publicarea protocolului dintre Parchetul ICCJ şi SRI.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, contestaţia depusă de Darius Vâlcov la măsura controlului judiciar. Astfel, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă scapă de controlul judiciar şi de celelalte restricţii impuse odată cu acesta.

”Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP. În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”, a anuţat marţi DIICOT.

Postarea în cauză a inclus şase pagini din documentul pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.

În 24 august 2018, Darius Vâlcov, la acel moment consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat, pe pagina sa de Facebook un protocol încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) în 7 decembrie 2016.

Urmărirea penală in personam în aces caz a fost începută de DIICOT pe 27 februarie, ca urmare a sesizării depuse de SRI la data de 28 august 2018.

Sursa : news.ro

UDMR nu e de acord cu introducerea votului electronic la alegeri... Premierul Viorica Dăncilă: „Am reziliat contractul cu consilierii israelieni”...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri