Antena Căutare

Dai un ban la PDL, dar face! Ajungi sef portocaliu

Sefii institutiilor deconcentrate din Gorj au platit bani grei in campaniile electorale la Partidul Democrat Liberal. Asta se intampla inainte ca acestia sa ocupe functiile prin "concurs" la institutiile statului. Dupa aflarea rezultatelor acestor concursuri, se poate spune ca au coincis competentele candidatilor cu iubirea fata de partid.



Evident, banii au fost recuperati cu varf si indesat, cel putin in privinta firmelor se poate vedea o alta performanta, aceea a castigarii licitatiilor chiar la companiile statului controlate de democrat-liberali.

6.000 - "concursul" de director la deconcentrate, 11.000 - cel de director la companiile statului! Asa arata Monitorul Oficial din data de 31.03.2010 in care s-au publicat donatiile a caror valoare cumulata depaseste zece salarii minime brute pe tara.

Printre iubitorii de partid Marcel Hoara, director al Agentiei de Dezvoltare a Zonelor Industriale, care a facut o donatie in conturile PDL de 12.000 de lei. Pentru performantele sale, Marcel Hoara a devenit presedintele CA al Complexului Energetic Rovinari.

Un alt donator de partid este Ionel Mantog, care a bagat in conturi 20.500 de lei. A devenit apoi director economic al Complexului Energetic Turceni. Actualul inspector general scolar adjunct din Gorj Gheorghe Mitescu a finantat si el PDL cu 15.000 de lei inainte de a ocupa functia.

Vasile Piciorusi a oferit partidului 6.300 de lei si a ajuns director la Registrul Auto Roman. La fel si Iustin Mota, care pentru 14.000 de lei este presedinte al CA la Minprest, iar sotia a ajuns director la AJOFM Gorj.

Si medicul Gheorghe Neata a donat Partidului Democrat Liberal suma de 6.000 de lei in campania pentru Traian Basescu. In scurt timp a devenit director al Spitalului Judetean din Targu-Jiu. Si Gabriela Liao a varsat in conturile PDL 6.000 de lei, iar apoi a ajuns director la Vama din Targu-Jiu.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

Franta ii confera Ordinul Legiunii de Onoare lui Teodor Baconschi... Iliescu: Guvernul alternativ al PNL, o idee "cam nastrusnica"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x