Antena Căutare

Dan Barna, despre alegerile prezidenţiale: "Va fi pentru prima dată când vom avea două viziuni de dezvoltare"

Preşedintele USR şi candidatul propus pentru alegerile prezidenţiale din partea acestei formaţiuni, Dan Barna, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Timişoara, că, în cazul în care Alianţa USR Plus va intra cu candidatul său în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, alături de candidatul PNL, atunci va fi pentru prima dată de la Revoluţie când vom avea o campanile electoral pozitivă.

Candidatul propus de USR pentru alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a declarat, marţi, la Timişoara, că, în cazul în care Alianţa USR-Plus va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, alături de candidatul PNL, actualul preşedinte Klaus Iohannis, va fi pentru prima dată când ”vom avea două viziuni de dezvoltare şi nu o bătălie între două personalităţi”. Barna a mai spus că obiectivul USR este să obţină şi un rezultat care să îi permită constituirea unui guvern în jurul său.

Preşedintele USR şi candidatul propus pentru alegerile prezidenţiale din partea acestei formaţiuni, Dan Barna, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Timişoara, că, în cazul în care Alianţa USR Plus va intra cu candidatul său în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, alături de candidatul PNL, atunci va fi pentru prima dată de la Revoluţie când vom avea o campanile electoral pozitivă.

”Va fi pentru prima dată de la Revoluţie în care nu va mai fi o bătălie între cazemate care vor arunca cărămizi şi bulgări dintr-o parte în cealaltă, ci va fi o campanie pozitivă între două viziuni de România. Vom avea viziunea PNL, cu preşedintele Klaus Iohannis şi ceea ce înseamnă PNL pentru România şi pe de altă parte viziunea USR-Plus, obiectivele noastre fiind acelea de a transfrorma România în ţara în care tinerii să vrea să rămână. Astăzi, jumătate dintre tinerii României îşi văd viitorul în afara ţării. Este un indicator dureros şi foarte amarnic pentru ceea ce înseamnă viitorul nostru şi eu şi alianţa USR Plus considerăm că obiectivul nostru principal este să întoarcem acest indicator, sa readuce, increderea că tinerii şi românii pot să îşi împlinească un destin aici, în România”, a declarat Dan Barna.

Barna a mai spus că USR promovează o Românie a viitorului.

”Promovăm o Românie digitală, promovăm o Românie a viitorului. Tehnologia şi tot ce înseamnă această societate modernă vine peste noi, cu siguranţă, trebuie să ne adaptăm şi cred ca o variantă de alegeri de tur doi între candidatul PNL şi Alianţa USR Plus, va fi pentru prima dată când vom avea două viziuni de dezvoltare şi nu o bătălie între două personalităţi”, a mai spus liderul USR.

Întrebat dacă, în eventualitatea în care USR Plus va ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, se va baza pe votul PSD, Barna a spus că are încredere că orice votant va alege varianta care îi dă mai multă încredere.

”Am încredere că orice votant independent de ideologiile sau de simpatiile politice va alege în turul al doilea dintre cele două opţiuni, aceea care îi generează mai multă încredere pentru viitor”, a afirmat Barna.

Liderul USR a mai spus că este pentru prima dată când există şansa unei campanii pozitive.

”Este pentru prima dată când există şansa unei campanii pozitive şi asta întenţionăm să facem. Nu am nicio îndoială că există maturitatea politică necesară ca după campania de la la prezidenţiale, în momentul în care va fi necesară constituirea unei coaliţii, obiectivul USR Plus este să avem un rezultat care să ne permită să constituim guvernul în jurul nostru, dar sunt convins că există maturitatea politică pentru o coaliţie funcţională post- electorală, evident”, a mai declarat Dan Barna.

Barna va participa, marţi, la o dezbatere cu cei care şi-au propus să candideze pentru fotoliul de primar al municipiului Timişoara, din partea USR.

Sursa : news.ro

Viorica Dăncilă pentru The Guardian: "Mi-aş dori să revenim la politici care se concentrează pe cetăţean"... Lider Pro România Iaşi: "Filialele din Moldova îi cer lui Victor Ponta să intre în cursa pentru Cotroceni"...
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor...
Horoscopul zilei de 29 mai 2023. Scorpionii reușesc să-și crească veniturile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 mai 202 spune că nativii din zodia Scorpionului reușesc să-și crească...
Parteneri
7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x