Antena Căutare

Dan Pasat mediteaza pana luni daca cere sau nu ridicarea imunitatii

Deputatul PDL Dan Pasat a declarat ca este nevinovat in dosarul trimis la Parlament, ca nu merita sa fie arestat si ca va decide, luni, daca le va cere colegilor lui deputati sa ii ridice sau nu imunitatea parlamentara. Pasat a fost intrebat, pe holurile Parlamentului, cum comenteaza recomandarea presedintelui Basescu adresata parlamentarilor PDL de a sustine aprobarea trimiterii in judecata a dosarelor politicienilor, inclusiv cel referitor la deputatul democrat-liberal Dan Pasat.

"Domnul presedinte a spus ca recomanda parlamentarilor sa dea aviz favorabil pentru inceperea urmaririlor penale din dosar. Asta a spus domnul presedinte. La mine se pune problema de arestare preventiva. Eu am venit de un an si jumatate in fata organelor de ancheta si nu m-am sustras niciodata anchetei", a explicat Pasat.

Intrebat cum va pleda in fata deputatilor, Dan Pasat a spus ca el este nevinovat si nu merita sa fie arestat.

"Voi pleda ca sunt nevinovat si ca nu merit sa fiu arestat", a precizat Pasat, aratand ca se va prezenta, miercuri, la sedinta Comisiei juridice a Camerei, unde isi va spune punctul de vedere.

El a mentionat ca se va consulta cu avocatii si, luni, va anunta daca va pleda in fata parlamentarilor pentru sau impotriva ridicarii imunitatii sale parlamentare.

"Decizia o s-o iau luni, e problema mea personala. Sa ma consult si eu cu avocatii, ma simt nevinovat, sunt nevinovat, am probe in dosare si, din pacate, poate am gresit ca nu le-am prezentat la data respectiva, dar o s-o fac si pe asta ca sa vada toata lumea ca creditorii sunt arestati si debitorii sunt liberi", a adaugat Dan Pasat.

Traian Basescu a particpat, timp de o ora si 20 de minute, la sedinta grupurilor PDL unde s-a discutat despre prioritatile legislative ale sesiunii parlamentare care va incepe la 1 februarie. El s-a interesat, in sedinta parlamentarilor PDL, daca deputatul Dan Pasat este prezent. Basescu i-a spus lui Pasat ca daca doreste sa faca un bine tarii, atunci trebuie sa ceara parlamentarilor sa aprobe in plen ca dosarul sau sa ajunga in justitie.

Seful statului a precizat ca PDL nu trebuie sa cada in greseala PSD de a critica activitatea magistratilor, aratand ca in procesul justitiei nu se mai poate interveni.

Liderul grupului PDL de la Camera, Mircea Toader, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca deputatul PDL Dan Pasat a anuntat, la intalnirea parlamentarilor PDL cu seful statului, ca va cere in plen ridicarea imunitatii in cazul sau.

Sursa: Jurnalul National

Deputatul Marian Saniuta a demisionat din PSD... Sediul PDL din Bistrita a fost vandalizat. "Hotii!", "Jos PDL!" si "Traiti bine?”, mesajele scr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x