Antena Căutare

Dancă: Nu vor mai fi permise detaşări din sectorul privat în instituţiile publice

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, spune că Guvernul a decis ca detaşările din sectorul privat în instituţiile publice să nu mai fie permise, fiind acceptate doar cele cu personal angajat în autorităţi publice.

"Regimul detaşărilor a fost de asemenea reglementat prin acest proiect de lege, astfel încât nu vor mai fi permise detaşările din sectorul privat în instituţiile publice, detaşările se vor putea face doar cu personal angajat în instituţii şi autorităţi publice”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri. El a precizat că Executivul a regândit modul de alocare a sporului pentru condiţii periculoase. "A fost regândit modul de alocare a sporului pentru condiţii periculoase şi condiţii vătămătoare, după cum urmează: pentru condiţii periculoase sau vătămătoare personalul salarizat poate primi un spor de 25% din salariul de bază minim brut pe ţară. Argumentul care a stat la baza acestei prevederi are în vedere eliminarea discriminărilor produse în mod artificial între diferite categorii de angajaţi, expuşi în aceeaşi măsură condiţiilor periculoase sau vătămătoare”, a explicat Ionel Dancă. Guvernul a adoptat, în cadrul şedinţei de miercuri, şi îngheţarea indemnizaţiilor pentru funcţiile de demnitate publică pentru anul viitor, la nivelul lunii decembrie 2019, aceeaşi măsură fiind luată şi pentru indemnizaţiile de hrană şi de merit. Totodată, Executivul a mai decis să nu mai fie cumulată pensia cu veniturile realizate în cadrul instituţiilor publice.

Sursa : news.ro

MTS nu acceptă eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru sportivi şi tehnicieni... Marcel Vela şi Nicolae Ciucă, vizită de lucru în Afganistan, la bazele militare din Kandahar şi Kabul...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x