Antena Căutare

Dăncilă, despre Programul de Guvernare: Oamenii au de ce să se teamă; acesta este un program al austerităţii

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, joi, că a văzut Programul de Guvernare propus de PNL şi consideră că ”oamenii au de ce să se teamă”, fiind un ”program al austerităţii”. ”Asta înseamnă că vor să îngheţe pensiile”, a spus Dăncilă.

”Din câte am văzut din Programul de Guvernare, care a alocat Educaţiei doar două pagini, şi acelea cu lucruri foarte rele pentru educaţie, am văzut că, de fapt, oamenii au de ce să fie îngrijoraţi, pentru că nu am văzut mărirea punctului de pensie de la 1 septembrie. Asta înseamnă că vor să îngheţe pensiile, am văzut că vor să privatizeze companiile din transport, vor să aducă salariul bugetarilor la nivelul salariilor din mediul privat, în loc să-şi dorească creşterea salariilor, am văzut că vor să comaseze spitale. Am impresia că ne întoarcem în perioada în care am avut austeritate pentru că acest program de guvernare este un program al austerităţii”, a declarat, joi, Viorica Dăncilă.

Restructurarea Guvernului, refacerea capacităţii administrative, tranziţia de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiţii şi pe creşterea competitivităţii se numără printre principalele obiective al programului de guvernare propus de Partidul Naţional Liberal (PNL), care prevede, printre altele, implementarea de ”politici liberale” şi stimularea investiţiilor pentru a majora potenţialul de creştere al economiei româneşti. Concentrarea investiţiilor pentru realizarea proiectelor de infrastructură energetică (BRUA, gazoductul Iaşi – Ungheni – Chişinău) şi sprijinirea dezvoltării 5G a sectorului de telecomunicaţii sunt doar două dintre investiţiile aflate pe lista de priorităţi.

Sursa : news.ro

Orban, despre intenţia Guvernului să majoreze salariul minim cu 100 de lei: Îi somez să nu adopte nicio hotărâre. Dacă a... Orban: Sunt multe lucruri care se întâmplă în ministere care au fost ascunse de ochii lumii, exact cum a fost ascunsă ac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x