Antena Căutare

Daniel Constantin: UDMR are usa deschisa acum pentru a se alatura opozitiei, nu si in 2012

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, vineri, ca UDMR are usa deschisa acum pentru a se alatura aliantei opozitiei, liderul conservator apreciind ca aceasta alianta va obtine peste 50% din voturi la alegerile din 2012 si nu se stie daca atunci maghiarii i se vor mai putea alatura.

"UDMR este pusa in situatia de a alege. Va avea o noua conducere si nu stiu daca noul presedinte isi va permite sa tina partidul in opozitie opt ani, pentru ca impreuna, cele trei partide, PSD, PNL si PC, probabil vor avea peste 50%, eu zic chiar mult mai mult, in 2012. Si nu stiu daca atunci UDMR va mai putea fi parte a acestei aliante. UDMR are usa deschisa acum", a declarat Daniel Constantin.

Mai mult decat atat, Constantin a mai sustinut ca exista multi parlamentari din UNPR si chiar din PDL care isi dau seama ca nu mai pot veni in fata alegatorilor in 2012 sa ceara voturi, "cand au adus tara in situatia dezastruoasa in care se afla astazi".

"De aceea, as pune accent mai mare sa vina in aceasta majoritate pe cei din PDL si UNPR, care isi dau seama ca nu vor mai fi alesi niciodata, decat pe UDMR", a mai declarat Daniel Constantin.

Liderul PC s-a intalnit, vineri, la Pitesti, cu presedintii organizatiilor PC din Muntenia si Oltenia, discutiile vizand modalitatile de implementare a protocolului cu PNL si posibilitatea constituirii unei aliante intre ACD si PSD.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, joi, ca formatiunea politica din care face parte ar trebui sa paraseasca actualul arc guvernamental daca Executivul nu ia masuri de relansare economica. Acesta a declarat, joi, la RFI, ca, pentru a ramane in Guvern, UDMR ar trebui sa puna conditii, iar in caz contrar ar trebui "sa construiasca un modus vivendi cu partidele din opozitia actuala"

In acelasi timp, presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, sustine ca vocea senatorului Gyorgy Frunda este singulara in UDMR, apreciind ca "este de prost gust" ca, dupa adoptarea Legii educatiei, atacata de opozitie, cineva sa propuna iesirea Uniunii de la guvernare.

Sursa: Antena3

Deputatul PNL Horea Uioreanu vrea anchetarea modului de aplicare a Legii Pensiilor... Elena Udrea va cheltui 320 de milioane € pentru constructia a 30 de sali polivalente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x