Antena Căutare

Daniel Suciu: Există informaţii certe că ministrul Ion Ştefan a avizat la plată facturi neconforme pe care primării conduse de PNL le-au trimis la plată

Fostul ministrul al Dezvoltării, Daniel Suciu, spune că există informaţii că ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan, a avizat la plată facturi neconforme pe care primării conduse de liberali le-au trimis la plată şi îl invită pe acesta să facă publice unităţile administrativ-teritoriale cărora nu li s-au decontat sumele de bani.

“Peste tot în ultimele zile domnul ministru Ion Ştefan ne spune despre deja celebrele controale, opriri de la plată şi vreau să vă spun exact cum stă situaţia din acest punct de vedere. În luna decembrie, Ministerul Lucrărilor Publice şi Administraţiei Publice a făcut plăţi de circa 1,7 miliarde de de lei, din care au fost sistate la plată 143 de milioane de lei. În luna ianuarie s-au plătit 600 de milioane şi în luna februarie, 254 de milioane, iar zilele trecute domnul ministru ne spunea că a retras de la plată o sumă de 500 de milioane. În aceste condiţii, pentru că tot ne spunea de transparenţă, îl invit pe domnul ministru să facă publice absolut toate unităţile administrativ-teritoriale cărora nu li s-au decontat sumele de bani”, a declarat Daniel Suciu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru îl mai invită pe Ion Ştefan să prezinte şi sesizările pe care Corpul de Control al ministerului le-a trimis către instituţiile statului, Suciu precizând că acestea nu există.

“Îl invit la fel de public pe domnul ministru să prezinte public adresele pe care Corpul de Control al ministerului le-a trimis către instituţiile statului. Public, domnul ministru s-a exprimat că a trimis la DNA, la Parchetul General, la instituţiile statului, neregulile găsite, nu ieri, nu mâine, nu acum, ci astăzi cât de repede se poate, îl provoc pe domnul ministru să facă publice aceste sesizări pe care le-a făcut şi vă spun eu de ce nu o va face. Nu există de la Corpul de Control al ministerului nicio sesizare făcută nici către DNA, nici către Parchetul General. Singurele documente care au plecat către DNA de la minister sunt documente de la o altă direcţie, care sunt solicitate de către DNA”, a mai spus fostul ministru al Dezvoltării.

Suciu a mai spus că Ion Ştefan a avizat la plată facturi neconforme pe care primării liberale le-au trimis la plată.

“Îl invit încă o dată să facă publice toate documentele oficiale, toate unităţile administrativ-teritoriale care au fost sărite de la plată, toate constatările pe care Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Corpul de Control le-a găsit în teritoriu. Ceea ce este foarte grav şi am aflat este exact acest lucru, nu se poate să ai tratament discriminatoriu şi să pedepseşti comunităţi conduse de primari PSD şi e un avertisment public, nu se poate juca domnul ministru cu asemenea lucruri şi este acolo doar pentru a apăra interesele PNL-ului şi vă spun că există informaţii certe că domnul ministru a avizat la plată facturi neconforme pe care primării conduse de PNL le-au trimis la plată”, a mai transmis Daniel Suciu.

El mai spus că Ion Ştefan a precizat că a redus numărul secretarilor de stat din minister la şase, dar că şi în precedenta guvernare tot acelaşi era numărul secretarilor de stat.

Daniel Suciu a mai declarat că Ion Ştefan nu semnează nimic la minister şi toate atribuţiile sale sunt delegate către secretari de stat.

Sursa : news.ro

USR propune desfiinţarea Institutului Levantului, condus de Emil Constantinescu. Iulian Bulai: Ajunge cu sinecurile! Pes... Biroul Executiv al PRO România a decis că parlamentarii formaţiunii nu vor vota Guvernul Orban II...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x