Antena Căutare

Daniel Zamfir (PSD): Moţiunea de cenzură are şanse foarte mari, va fi votată şi de parlamentari ALDE

Senatorul PSD Daniel Zamfir spune că "nu va nicio problemă" să se obţină votul care lipseşte pentru a trece moţunea de cenzură. "Chiar dacă celelalte partide, cum ar fi ALDE, PMP, s-au exprimat, preşedinţii lor, împotriva moţiunii de cenzură, vă rog să observaţi poziţiile publice pe care le au mulţi dintre parlamentarii ALDE, spre exemplu, care sunt total nemulţumiţi de felul în care domnul Ludovic Orban conduce astăzi Guvernul României şi nu am nici un fel de îndoială că vor fi parlamentari de la ALDE, care vor vota moţiunea de cenzură", afirmă el.

Daniel Zamfir crede că şansele moţiunii de cenzură sunt "foarte mari".

"Mai trebuie un vot ca moţiunea să fie adoptată. Cred că nu va fi nici o problemă ca un vot, poate chiar mai multe să vină în favoarea moţiunii (...). Chiar dacă celelalte partide, cum ar fi ALDE, PMP, s-au exprimat, preşedinţii lor, împotriva moţiunii de cenzură, vă rog să observaţi poziţiile publice pe care le au mulţi dintre parlamentarii ALDE, spre exemplu, care sunt total nemulţumiţi de felul în care domnul Ludovic Orban conduce astăzi Guvernul României şi nu am nici un fel de îndoială că vor fi parlamentari de la ALDE, care vor vota moţiunea de cenzură", a afirmat el, la RFI.

El a spus că "vom vedea" ce se va întâmpla, dacă moţiunea de cenzură va trece.

"Dacă moţiunea va trece, sigur că aşteptăm ca preşedintele României să desemneze un nou prim-ministru, în funcţie de noua majoritate parlamentară care va fi prezentată. Preşedintele interimar al PSD-ului a şi propus la un moment dat ca până la alegerile la termen să fie un Guvern de uniune naţională, propunerea a fost respinsă de preşedintele României. Nu ştiu, vom vedea, a susţinut Zamfir.

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi UDMR după ce Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, va fi citită, luni, în Parlament.

Sursa : news.ro

Şedinţă extinsă a PNL, înainte de citirea moţiunii de cenzură... Klaus Iohannis se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pentru a discuta despre bugetul Uniun...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x