Antena Căutare

De cand ANI nu mai functioneaza, demnitarii si-au trecut averile la secret

Coplesiti de atatea probleme , membrii cabinetului Boc uita sa ne mai spuna ce au mai facut cu averile lor in ultimul an. Declaratiile de avere care trebuiau actualizate la 15 iunie lipsesc de pe site-urile ministerelor. Demnitarii nu prea au de ce sa se teama. Nu mai pot fi sanctionati. Institutia care se ocupa de verificarea declaratiilor de avere, ANI, nu are inca o lege in baza careia sa functioneze.

Termenul pana la care demnitarii ar fi trebuit sa depuna declaratiile de avere a trecut de cateva zile, dar niciunul dintre ministrii Executivului, in frunte cu premierul Emil Boc, nu a catadicsit sa-si faca publica averea. Si asta pentru ca institutia care ar fi trebuit sa verifice conturile demnitarilor Agentia Nationala de Integritate inca nu are o lege de functionare.

Pana acum, doar vreo 20 de deputati si-au depus declaratiile de avere, potrivit secretarului general al Camerei Gheorghe Barbu, citat de Evenimentul Zilei. Ceilalti isi pot face publice conturile oricand, daca vor completa o cerere-tip, dar parerile sunt impartite.

Liberalii au votat in unanimitate in favoarea publicarii cat mai rapide a declaratiilor de avere, in vreme ce o parte dintre democrat-liberali si social-democrati sustin acelasi lucru. Sunt insa si deputati care vor ca averile lor sa ramina secrete. Unul dintre acestia este democrat-liberalul Mihai Boldea, care a explicat ca ii este... teama.

"Din cauza situatiei tensionate create la motiune de PSD, care a recurs la amenintari, am preferat sa nu fac cerere pentru publicare ca sa nu mi se stie adresa", a spus Boldea.

La Senat, niciun parlamentar nu si-a publicat inca declaratia de avere. Biroul Permanent a decis ca documentele sa fie pastrate la secretarul general, piaa cind va fi luata o decizie in privinta legii ANI.

Remanierea guvernamentala fara o reforma radicala a administratiei, doar apa de ploaie... Doru Opriscan: Daca asteptam cu remanierea pana in decembrie, ne alunga lumea cu pietre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x