Antena Căutare

Demisia lui Berceanu, solicitata in motiunea PSD pe Transporturi

UPDATE 18.49: Motiunea PSD pe Transporturi a fost respinsa in Senat, intrunind doar 47 de voturi "pentru", in condiţiile in care 65 de senatori au votat împotriva demersului, iar unul s-a abţinut. Senatul va dezbate luni dupa- amiaza motiunea simpla social-democrata, intitulata "Transporturile din Romania, trase pe dreapta de guvernarea cu aceeasi orientare", prin care parlamentarii reclama jaful din domeniu, comis sub obladuirea ministrului Radu Berceanu, "bolovanul care ineaca flota ministeriala", "pacostea Romaniei", "capo di tutti capi". Liderul PSD, Victor Ponta a aratat ca colegii sai cer demisia minsitrului aflat la un al treilea mandat de acest fel.

Acestia il acuza pe Berceanu ca aloca banii preferential pentru contracte in care sunt implicate persoane agreate. Demersul social-democratilor va impartasi, cel mai probabil, aceeasi soarta cu initiativa similara a liberalilor pe educatie. Opozitia detine doar 65 de voturi din totalul de 69 necesare pentru a trece motiunea prin plenul Senatului.

Ponta a subliniat ca, indiferent de votul senatorilor asupra motiunii simple initiate de PSD, social-democratii vor insista asupra modului in care se cheltuiesc banii in transporturi si "ajung in buzunarele firmelor prietene".

"Suntem tara milioanelor de gropi si a miliardelor de euro cheltuite pe proiecte care nu exista in realitate. (...) Chiar daca masinaria de vot a PDL, UDMR si independenti va functiona din nou, la modul iresponsabil care a functionat atunci cand au refuzat sa accepte situatia grava din sanatate si educatie, este important ca opozitia sa puna degetul pe rana de la Transporturi. (...) In mod sigur vom cere demisia ministrului Radu Berceanu", a afirmat el.

Ponta a mai apreciat ca toate cele trei mandate de ministru al Transporturilor ale lui Berceanu au fost "unul mai rau ca altul" si "mai tulburate de cazuri de coruptie".
Social-democratii nu pot insa conta astazi, in plenul Senatului, decat pe sprijinul liberalilor. Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat, dupa sedinta BPC, ca senatorii liberali vor sustine motiunea simpla a PSD pe Transporturi si vor vota in favoarea acesteia.

"Fara indoiala ca parlamentarii nostri vor sustine aceasta motiune si vor vota in favoarea ei. Chestiunea infrastructurii e ceva de care ne lovim cu totii, toti cetatenii, nu numai initiatorii motiunii", a precizat Mihai Voicu, care a calificat, la randul sau, situatia in transporturi ca "dezastruoasa".

In textul motiunii simple a PSD se sustine ca sectorul transporturilor nu numai ca nu este condus, "ci este de-a dreptul jefuit". "Actualul ministru este pacostea Romaniei si avem curajul sa il catalogam ca pe un sabotor al economiei nationale. Speram ca intr-o buna zi sa fie aduse la lumina si sanctionate de organele abilitate toate matrapazlacurile facute de subordonatii domnului inca ministru Radu Berceanu, care sunt pusi sa indeplineasca misiunile murdare pentru ca acest ministru sa ramana cu mainile curate.

Desigur, aceste lucruri vor mai fi inca posibile doar pe perioada de timp in care colegii PDL-isti il vor mai suporta si pana cand primul-ministru Emil Boc va constientiza ca bolovanul de moara, Radu Berceanu, ii ineaca flota ministeriala", se mai arata in motiunea PSD.

Teo Trandafir, exceptia de la regula PDL: Candidata are liber la televiziunile trecute pe index... Senatorul Catalin Voicu ramane in arest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x