Antena Căutare

Demiterea lui Geoana, "episodul II": PDL cere introducerea revocarii pe ordinea de zi a plenului Senatului

Senatorul PDL Traian Igas a anuntat ca democrat-liberalii vor solicita in sedinta de astazi a plenului introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare a lui Mircea Geoana, iar, daca aceasta va fi respinsa, vor incerca din nou introducerea ei pe ordinea de zi a conducerii Senatului. Ieri, PSD a scos de pe ordinea de zi a Biroului Permanent o solicitare similara.

"Vom sustine din nou introducerea solicitarii noastre pe ordinea de zi si vom uza de toate parghiile pe care Regulamentul ni le da pentru a duce la bun sfarsit acest demers", a anuntat Igas, citat de NewsIn.

Totodata, senatorul PDL a precizat, daca solicitarea de revocare nu va fi introdusa pe ordinea de zi a plenului, PDL va continua sa propuna introducerea acesteia in Biroul Permanent, spunand ca, desi Regulamentul spune ca o astfel de cerere poate fi depusa o singura data, ea nu a fost luata in discutie, astfel incat vor "insista" in continuare ca solicitarea sa fie dezbatuta.

Senatorul democrat-liberal a mai spus ca in sedinta Biroului Permanent de marti s-a produs un "abuz", deoarece Mircea Geoana a condus aceasta sedinta, in conditiile in care era discutata o cerere de revocare a sa din functie, iar solicitarea unor grupuri parlamentare de a introduce anumite puncte pe ordinea de zi, fara ca acestea sa fie supuse la vot de catre BP, a fost blocata.

Conflict de interese?
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca va conduce lucrarile plenului acestei Camere care vor avea loc miercuri, sugerand ca nu va da curs propunerii de introducere pe ordinea de zi a solicitarii PDL de revocare a sa.

Geoana a fost intrebat daca va supune votului pentru introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului de miercuri solicitarea PDL pentru revocarea sa. "Voi respecta Constitutia si Regulamentul Senatului", a raspuns Geoana, sugerand ca nu va accepta demersul PDL.

De asemenea, el a argumentat ca Biroul Permanent al Senatului a decis sa scoata solicitarea PDL de pe ordinea de zi a sedintei de marti a conducerii acestei camere a Parlamentului, deoarece este neregulamentara si neconstitutionala.

"Din punctul de vedere al majoritatii exprimate prin vot astazi, solicitarile avansate de grupul PDL cu sustinerea unor senatori si din alte grupuri parlamentare, cu privire la revocarea presedintelui Senatului a fost considerata de catre o majoritate a Biroului Permanent ca fiind inadmisibila pe motive legate de nerespectarea Constitutiei, a deciziilor CCR si implicit a Regulamentului Senatului. (....) De aceea, din punctul meu de vedere cererea de discutare a acestui tip de probleme, in conditiile in care CCR a infirmat procedura de revocare, este inadmisibila pe fond", a declarat Geoana.

Foto: Paul Chirila

Primarul Craiovei, suspendat din functie... Adrian Nastase, reconfirmat sef al Consiliului National al PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x