Antena Căutare

Presedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trasculescu, retinut de DNA pentru mita

Pentru prima oara in istoria Romaniei un deputat a fost prins in flagrant, in timp ce lua mita. Alin Trasculescu, presedintele al PDL Vrancea, a fost retinut aseara de procurorii DNA. Este acuzat ca in ultimii doi ani a cerut cateva sute de mii de euro unui om de afaceri local, pentru a-i inlesni accesul la contracte cu statul. A primit o parte din bani, un flagrant si o pereche de catuse. Ultimele doua, de la procurori

Jocul santajului a debutat in 2010. Iar riscul parea redus. Intre cei carora li se cereau bani si deputat exista mereu un interpus. Marian Calota, patron si intermediar, spun anchetatorii. In conturile lui intrau banii platiti de oamenii de afaceri, in schimbul unor contracte cu statul. Cele mai multe, in infrastructura. Se faceau contracte fictive pentru a justifica transferurile. Si abia apoi ajungeau la Trasculescu.

Deputatul promitea sa faca jocurile, la nivel inalt. Se lauda cu prieteniile din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Intr-o perioada in care la conducerea ministerului s-ar fi aflat Elena Udrea.

Procurorii DNA au intrat pe fir in urma cu o luna. Fusesera anuntati de un om de afaceri din Bacau, exasperat ca i se cer sume tot mai mari. Platise deja peste 400.000 de lei , dar acum trebuia sa incheie contracte false de peste 1.000.000 de lei.

Aseara, era termenul limita pentru ultima transa, 50.000 de lei. Prilejul perfect pentru flagrantul DNA. Trasculescu a cazut in capcana si a fost ridicat pentru audieri.

Pentru ca a fost prins in flagrant, Alin Trasulescu a putut fi retinut pentru 24 de ore. In ciuda imunitatii parlamentare. Este cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals si la spalare de bani. Pentru arestarea preventiva, insa, este nevoie de acordul Camerei Deputatilor.

Europarlamentarul Corina Cretu s-a casatorit... Nunta de cinci stele in PSD: Corina Cretu s-a casatorit si a avut parte numai de invitati de seama la petrecere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x