Antena Căutare

Deputat PNL Diana Tusa: "Cabinetul Boc a bagat banii pentru diguri in constructia de sali de sport"

In anul electoral 2009, Guvernul Boc a schimbat destinatia initiala a fondurilor prevazute pentru finalizarea lucrarilor de regularizare a cursurilor raurilor Siret si Prut, mutandu-i in constructia de sali de sport

Dupa inundatiile din Moldova de la inceputul verii lui 2008, Guvernul Tariceanu a alocat in august acelasi an aproximativ 8,5 milioane euro pentru refacerea si consolidarea unor diguri pe de Siret, Prut si de pe Iza, precum si pentru construirea unor diguri noi in zonele afectate de inundatii.

Astfel, prin HG nr.833/13.08.2008 bugetul Ministerului Mediului a fost suplimentat cu 13.300.000 RON pentru a fi utilizati la realizarea in regim de urgenta a lucrarilor de inlaturare a efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii in perioada 22 iulie-5 august 2008.

A urmat apoi o a doua hotarare de guvern (nr. 834/13.08.2008) care prevedea alocarea sumei de 20.000. 000 RON, din Fondul pentru Mediu, pentru executarea lucrarilor de inlaturare si preventie a efectelor calamitatilor naturale.

Apoi, printr-o a treia hotarare de guvern (nr. 835/13.08.2008) s-a dispus suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu inca 2.700.000 RON, pentru refacerea stocului de materiale folosite la lucrarile destinate inlaturarii efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii in perioada 22 iulie-5 august 2008. (detalii vezi in excelentul articol articol din Cotidianul)

Banii alocati nu au ajuns insa niciodata acolo unde fusesera prevazuti. In anul electoral 2009, si nu am facut degeaba aceasta precizare, Guvernul Boc 1 (PD-L si PSD) a schimbat destinatia initiala a fondurilor prevazute pentru finalizarea lucrarilor de regularizare a cursurilor raurilor Siret si Prut, mutandu-i in constructia de sali de sport. Deh, veneau alegerile si partidul "anti-coruptilor" avea nevoie de bani.

Ca noi liberalii am fost suficient de prosti ca sa nu urlam peste tot despre aceasta modificare, asta e o alta discutie. Totusi, lasand politicianismele la o parte, cineva este vinovat. Cele 23 de victime de anul acesta puteau sa nu existe. Nu mai vorbesc de pagubele materiale si de suferinta a mii de oameni!

Ceea ce a facut Guvernul Boc 1 poate fi lejer incadrat ca atentat la siguranta nationala. Mai mult decat atat, ceea ce a facut Guvernul Boc 1 reprezinta crima perfecta: 23 de oameni au murit insa ucigasii nu vor raspunde niciodata in fata legii. Si pun pariu ca doamna Kovesi e mult prea ocupata ca sa se sesizeze in acest caz!

Sursa: jurnalul.ro

Foto: intactimages.ro

Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta pentru demolarea Institutului Cantacuzino... Victor Ponta: “Atitudinea lui Basescu e de condamnat, sinistratii nu au nevoie de insulte si reprosuri”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x