Antena Căutare

Deputatul Dan Pasat s-a autosuspendat din PDL

Deputatul PDL Dan Pasat s-a autosuspendat din partid. Pasat nu isi da demisia din Parlamentul Romaniei, sustinand ca este nevinovat. Deputatul este acuzat de DNA de santaj.





Anterior, deputatul declarase ca va participa la intalnirea parlamentarilor democrat-liberali cu presedintele Traian Basescu si ca va anunta, printr-un comunicat oficial, decizia pe care a luat-o.




Autosuspendarea deputatului vine in contextul in care presedintele Traian Basescu se intalneste luni dupa-amiaza cu sefii de filiale PDL, informeaza Gandul. Potrivit unor surse, discutia cu presedintele a fost programata pentru ora 15:00, iar locul intanirii tinut secret.

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu publicat luni de "Romania Libera ", ca PDL ar trebui sa-i excluda din partid pe Monica Iacob-Ridzi si Dan Pasat, mentionand ca cei mai multi parlamentari PDL au votat pentru rezolvarea acestei probeleme, dar sunt in fata a doua esecuri.

La randul sau, liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a declarat, luni, ca BPN a decis sa propuna modificarea Statutului partidului astfel incat toti cei care sunt trimisi in judecata sa fie automat suspendati din PDL. Toader a facut aceasta precizare la o intrebare privind situatia deputatului PDL Dan Pasat, aratand ca propunerea de modificare a Statutului va fi supusa aprobarii Consiliului National de Coordonare al PDL, care va avea loc sambata.



La data de 18 februarie 2010, fata de Dan Pasat s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Pasat si sub aspectul celorlalte infractiuni mentionate in cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

Sursa: antena3.ro

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Cristian Popa (BNR), o posibila varianta de premier... Razboiul maghiaro-maghiar: Laszlo Tőkés vs Markó Bela...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x