Antena Căutare

Deputatul PSD Marian Ghiveciu, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu. In acelasi dosar au fot trimisi in judecata si Nicolae Costach si Dumitru Borcan.

Marian Ghiveciu, administrator al mai multor societati comerciale la momentul comiterii faptelor, este acuzat de procurorii DNA de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, in forma calificata.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2005-2006, la instigarea inculpatului Marian Ghiveciu, inculpatii Dumitru Borcan (sef al Compartimentului de Cadastru si Agricultura din cadrul Primariei comunei Merei - judetul Buzau) si Costache Nicolae (director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau), ar fi contribuit la eliberarea in mod nelegal a doua titluri de proprietate pentru terenuri in zone cu potential imobiliar, datorita vecinatatii cu drumul european, in favoarea unor persoane care nu erau indreptatite sa primeasca acele titluri de proprietate.

Persoanele care detineau titluri de proprietate pentru terenurile respective, emise anterior in mod legal, au fost prejudiciate cu suma totala de 1.956.010 lei. Totodata, avantajul patrimonial realizat in modalitate descrisa este de 3.247.945 lei, reprezentand valoarea reala a terenurilor obtinute in baza actelor de proprietate emise nelegal si cumparate de Marian Ghiveciu.

Deputatul PSD este cel care l-a invins pe actualul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, la alegerile din Colegiul 19 in judetul Buzau.

Sursa: Antena3

Sanctiune de ochii lumii: Parlamentarii care voteaza la mai multe maini nu vor fi platiti pentru ziua in care comit frau... Liliana Minca a demisionat din PC pentru o functie in UNPR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x