Antena Căutare

Dezvaluiri / Geoana a intermediat legatura "Suta"- Voicu

Interceptarile unor conversatii dintre Mircea Geoana si Maria Schutz dezvaluie cat de adanca este implicarea liderului PSD in dosarul „Voicu". Discutiile au debutat prin SMS.

Care este adevarata legatura dintre presedintele Senatului, Mircea Geoana, omul de afaceri cercetat odinioara penal Maria (Lili) Schutz si senatorul PSD Catalin Voicu, aflat in arest preventiv, sub acuzatia de trafic de influenta? Apoi, cat de adanca este implicarea lui Mircea Geoana in actualul dosar „Voicu"?

Raspunsurile pot fi gasite in interceptarile telefonice anexate la un dosar instrumentat de DNA Oradea, in 2006, din care reiese faptul ca Maria (Lili) Schutz i-a solicitat lui Geoana sprijin, pe telefonul acestuia de la Senat, in timp ce era cercetata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a trei infractiuni cu inselaciune prin care ar fi pagubit statul roman cu circa 5 milioane euro.

Ancheta judiciara viza preluarea si derularea contractelor de privatizare a societatilor Sere Codlea si Orser Oradea de la Agentia Domeniilor Statului (ADS).

Insa la acel moment Mircea Geoana nu era avocat, ci presedintele Camerei superioare a Parlamentului si seful politic al Mariei (Lili) Schutz, in calitatea ei de lider al organizatiei de femei a PSD Dolj. Potrivit interceptarilor intrate in posesia RL, rugamintea Mariei (Lili) Schutz nu a ramas fara ecou. Mircea Geoana a ajutat-o pe Schutz, nu cu o vorba buna, ci cu o recomandare la colegul Catalin Voicu, asigurand-o ca „te ajuta cu ce ai nevoie".

Mai mult, Geoana i l-a recomandat lui Schutz pe Voicu nu ca pe un avocat pe care sa-l angajeze, ci in calitatea lui Catalin Voicu de general.

Astfel, pe 6 septembrie 2006, Maria (Lili) Schutz il instiinta prin SMS pe Mircea Geoana ca a fost chemata la DNA Oradea, ca inaintea ei mai fusese chemat si fostul sef al ADS Corneliu Popa, pe care procurorii il suspectau ca ar fi ajutat-o pe Maria (Lili) Schutz sa pagubeasca agentia pe care o conducea.

In replica, fostul lider PSD i-a transmis lui Schutz sa vina la Bucuresti. A doua zi, Mircea Geoana a sunat-o pe „Lili", asa cum i se adresa in particular acesteia, spunandu-i textual: „Te rog sa iti notezi un numar de telefon... O secunda, ca sa-l scot din memorie... Domnul general Voicu Catalin. (...) Suna-l acum, te intalnesti cu el si te ajuta cu ce ai nevoie". Saptamana trecuta, pe 29 aprilie, la iesirea din sediul central al DNA, unde a fost audiata ca martor in actualul dosar „Voicu", Maria Schutz a negat ca Mircea Geoana i-ar fi intermediat o intalnire cu senatorul Catalin Voicu. La fel a facut si fostul lider al PSD in interventiile sale publice de pana acum.

Zilele trecute, la DNA s-a prezentat si presedintele Senatului, Geoana si Schutz fiind audiati ca martori in dosarul DNA in care a fost arestat senatorul PSD Catalin Voicu.

Cei doi au fost convocati de procurorii anticoruptie dupa ce anchetatorii au interceptat mai multe convorbiri in care senatorul Catalin Voicu se lauda, intr-o discutie purtata anul trecut cu senatorul PSD Alexandru Mazare, ca ar fi blocat dosarul penal al Mariei (Lili) Schutz la solicitarea lui Mircea Geoana. Nici fostul lider al PSD, nici Maria (Lili) Schutz nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere.

Tot articolul, in Romania libera

Basescu anunta: fiscalitatea nu creste, dar scad salariile bugetarilor, pensiile si ajutorul de somaj... Guvernarea FMI / Jeffrey Franks, adevaratul premier al Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x