Antena Căutare

Dezvaluirile GSP, pe masa Parlamentului: Comisie de ancheta pentru Blaga si Udrea, in cazul patinoarului de la Brasov?

Peste o suta de deputati liberali si social-democrati au semnat solicitarea depusa de Criprian Dobre la Biroul Permanent al Camerei pentru infiintarea unei Comisii speciale de ancheta privind construirea patinoarului olimpic de la Brasov.

Opozitia reclama cheltuielile prea mari care le-au presupus lucrarile la acest patinoar: 13-14 milioane de euro, in conditiile in care in mod normal in Europa constructia costa 3-4 milioane de euro.

In fapt, demersul este indreptat impotriva ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, despre care colega sa de partid, Elena Udrea a sugerat ca s-ar afla in spatele deciziei de atribuire a acestui contracte.
Totusi, presa a exprimat temeri ca nici Udrea nu este straina de respectivul proiect girat de Primaria Municipiului Brasov, care a organizat o licitatie deschisa in anul 2008, castigata de Gabriel Silagyi, consilier local PDL la Turda

"Astazi (marti-nr) s-a depus la Biroul Permanent al Camerei lista cu semnaturile prevazute de Regulament pentru constituirea unei Comisii parlamentare speciale de ancheta privind cheltuierea fondurilor publice pentru consturirea patinoarului olimpic de la Brasov, de catre cele doua grupuri parlamentare ale PNL si PSD. Speram ca aceasta Comisie sa treaca de BP si sa fie supusa pentru nominalizari plenului in vederea inceperii documentarii si culegerii de informatii in legatura cu ce s-a intamplat la Brasov cu acel patinoar", a sustinut Dobre.

Deputatul PNL a suistinut ca aceasta Comisie este necesara din cauza fondurilor prea mari cheltuite pentru construirea patinoarului olimpic de la Brasov.

"Acolo unde se construieste in Europa un patinoar asemanator cu patru milioane de euro si in Romania, respectiv la Brasov, se cheltuiesc 13-14 milioane de euro, apare un semn de intrebare. Daca institutiile statului nu se sesizeaza din oficiu si nu vin cu un raspuns, e de datoria noastra in calitate de parlamentari macar sa incercam sa facem lumina. Ramane sa vedem daca reusim sau nu", a spus Dobre, adaugand ca PNL si PSD au depus mai multe semnaturi decat cele 50 prevazute de Regulament, peste o suta.

Jurnalistul Catalin Tolontan reclama, pe site-ul sau, in aprilie ca in ultimele 6 luni firme ale consilierului local PDL Gabriel Silagyi au primit 50 de milioane de euro pentru contracte legate de patinoare si bazine, politicianul vizat replicand atunci ca studiaza, cu avocatii, modalitati de a raspunde acuzatiilor din presa.

Potrivit lui Tolontan, "in ultimele sase luni, 50 de milioane de euro investiti in patinoare si bazine au mers catre firma unui politician PDL", Gabriel Silagyi, consilier local PDL la Turda.
El mentiona, printre contractele atribuite firmelor lui Silagyi, "Patinoarul olimpic din Brasov, 10 milioane de euro", "Bazinele din Otopeni, 30 de milioane de euro", "Patinoarele din plastic, 1 milion de euro".

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului s- aparat precizand ca atribuirea contractului de executie a lucrarilor la patinoarul olimpic de la Brasov nu a fost realizata de MDRT si nu s-a facut fara licitatie publica. Proiectul a fost demarat de Primaria Municipiului Brasov, pentru aceasta fiind organizata o licitatie deschisa in anul 2008.

"El a fost terminat anul trecut. A fost aprobat prin hotarare de guvern, avand in vedere organizarea festivalului olimpic al Tineretului European pe Valea Prahovei si in Brasov este util. Vin copii, sunt dornici sa invete sa patineze. Parintii isi aduc acolo copiii pentru asta, se face o scoala de patinaj. E clar ca investitia este utila", a declarat, la un moment dat, Elena Udrea.

Licitatia pentru patinoarul olimpic Brasov a fost organizata perfect legal, in mod public, firma castigatoare, MBS Group, al carei actionar principal este consilierul local PDL Gabriel Silagyi, fiind singurul ofertant, sustinea conducerea Primariei Brasov.

Primaria Brasov a scos la licitatie publica proiectul de constructie a patinoarului olimpic in anul 2007, insa la primele doua licitatii nu a existat niciun participant, declara purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea.

Judecatorul Ion Predescu, desemnat presedinte interimar la CCR... Antonescu: Un premier nu trebuie sa faca pe el cand se rasteste Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x