Antena Căutare

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Antonio Tajani la Ateneul Român

România preia şefia Consiliului UE. Ce a declarat Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, la Ateneul Român. 

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Antonio Tajani la Ateneul Român
antonio tajani | hepta

România preia şefia Consiliului UE. Ce a declarat Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, la Ateneul Român.

România preia şefia Consiliului UE. Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a fost prezent joi seara, la Bucureşti, pentru ceremonia de predare către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene susţine. Acesta a susținut un discurs în faţa oficialităţilor prezente în sala Ateneului Român.

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Donald Tusk la Ateneul Român

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Jean-Claude Juncker la Ateneul Român​

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Antonio Tajani

"Buona sera Romania, la mulţi ani! 2019 va fi un an determinant pentru România şi pentru Europa. Preşedinţia română va trebui să ghideze Consiliul UE în cursul lunilor care preced alegerile europene, într-un moment în care europenii reclamă o Europă mai eficientă".

"România a avut mereu o vocaţie europeană. În urmă cu peste 2000 de ani, strămoşii noştri romani au traversat Dunărea şi au ajuns pe aceste pământuri (...) Această epopee a schimbat cursul istoriei. Frumoasa dumneavoastră ţară îşi trage numele de la puternica prezenţă romană. Şi cum sunt născut la Roma eu mă simt aici ca acasă".

Donald Tusk, în română: "Apărați constituția cu aceeaşi hotărâre cu care Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând"

"În faţa unei Uniuni incapabile să dea răspunsuri rapide sirenele populiste câştigă teren. Şi totuşi, într-o lume mai nesigură ca oricând, trebuie să avem, mai mult ca oricând, o Europă puternică pentru a ne proteja cetăţenii. Este esenţial să lucrăm împreună pentru o Europă mai eficientă. Deviza Preşedinţiei române se face ecoul acestei exigenţe. Coeziunea este o valoare europeană comună, pentru că ea reflectă exact voinţa de a nu lăsa pe nimeni deoparte", a afirmat preşedintele legislativului comunitar.

”Nicăieri cuvântul Europa nu s-a dovedit mai puternic decât în statele din est. Ideea unei unităţi europene aduce peste tot pe continent în gândire promisiunea păcii, şi în consecinţă, promisiunea eliberării", a mai spus Tajani.

În opinia preşedintelui Parlamentului European, "forţa Europei (...) este opusul violenţei, drumului naţionalist''. ''Ea se bazează pe valori, pe democraţie, pe statul de drept, pe respectul demnităţii şi libertăţii fiecăruia. Europa trebuie să-şi asigure mijloacele pentru a reuşi. Este primordial ca viitorul buget multianual al UE să fie unul politic, care reflectă priorităţile unei Europe eficiente. Ar fi o mare eroare să reducem fondurile de coeziune şi cheltuielile în agricultură. Trebuie să ajungem la un buget care stimulează investiţiile în economia reală", a mai spus Antonio Tajani în cadrul ceremoniei de lansare oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE.

"Contăm pe Preşedinţia română pentru a promova această ambiţie şi a susţine ideea de coeziune şi de solidaritate. Mai multă solidaritate în viitorul buget înseamnă că solidaritatea nu trebuie să meargă în sens unic. Ţin să mulţumesc României că a propus să primească migranţii care au debarcat în ţările de primă sosire. Este un exemplu de urmat", a afirmat Tajani.

România preia şefia Consiliului UE. La acest evenimentul desfășurat la Ateneul Român au participat toți Comisarii Europeni în frunte cu Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Antonio Tajani. Din partea României au participat personalități politice precum Președintele României Klaus Johannis, Premierul Viorica Dăncilă, șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, iar din partea Camerei Deputaților, Florin Iordache.

România preia şefia Consiliului UE

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este exercitată pentru o perioadă de 6 luni, prin rotaţie, de fiecare stat membru. Prin definiţie, preşedinţia trebuie să fie neutră şi imparţială pe perioada exercitării mandatului; prin urmare, ea nu poate favoriza propriile opţiuni de politici şi nici pe cele ale unui alt stat membru.

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene are trei misiuni principale. Prima este de planificare şi conducere a reuniunilor din cadrul diferitelor formaţiuni ale Consiliului (cu excepţia Consiliului Afaceri Externe) şi ale grupurilor sale de lucru.

Cine este Antonio Tajani

Antonio Tajani (n. 4 august 1953 la Roma) este un politician italian, membru al partidului politic Forza Italia, membru al Parlamentului European în perioada 1999 - 2008 din partea Italiei, comisar european în perioada 2008 - 2014 (comisia Barroso), vice-președinte al Parlamentului European în perioada 2014 - 2016, ales președinte al Parlamentului European în 2017.

surse: dc news, wikipedia

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Donald Tusk la Ateneul Român... România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Jean-Claude Juncker la Ateneul Român...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x