Antena Căutare

Discursul lui Basescu de Ziua Drapelului, inspirat de pe Wikipedia

Cine nu stie istorie apeleaza cu incredere la internet sau la site-uri precum Wikipedia. Asa a facut si presedintele Traian Basescu atunci cand si-a pregatit discursul sustinut duminica cu ocazia Zilei Drapelului. Seful statului a rostist un discurs aproape identic cu informatiile de pe binecunoscuta enciclopedie online.

Traian Basescu a dorit sa le arate celor care au participat la ceremonia dedicat Zilei Drapelului National ca stie in cele mai mici detalii istoria drapelului.

"Prima consemnare a dreptului de a arbora steag national vine din 1834, cand Alexandru Ghica Voda primeste aprobare ca pe corabille tarii romanesti sa fie arborat rosu si galben, iar pentru armata Tarii Romanesti sa fie arborat steagul rosu, galben si albastru", a spus presedintele.

Pentru a fi si mai convingator, presedintele a mers mai departe cu detaliile.

O alta consemnare, 29 iulie 1839, cand pentru prima data in memoriile lui Jean Alexandra Vaillent se consemneaza ca pe muntele Plesuva langa Comarnic a fost arborat tricolorul", mai spune seful de stat.

Dupa ce a terminat de etalat cunostintele in materie de istorie seful statului a declarat ca romanii au uitat de valorile nationale si trec pe langa tricolor ca pe langa un stalp de iluminat.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Elena Udrea: ISC, reorganizat dupa harta PDL cu 8 megajudete... Traian Basescu are o avere estimata la 800.000 €...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x