Antena Căutare

Dispute in PDL pe subiectul aderarii la Schengen

Liderul PDL Sorin Frunzaverde sustine ca ministrul de Externe trebuie sa demisioneze daca Romania rateaza intrarea in Schengen in martie 2011, iar Teodor Baconschi il acuza pe fostul ministru al Apararii ca face un atac "confuz" si ca, de fapt, nu priveste cu ochi buni demersul de reformare a PDL.

Vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a afirmat ca neadmiterea Romaniei in spatiul Schengen in martie 2011 inseamna "falimentul politicii externe romanesti", mentionand ca, in cazul unui astfel de esec, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ar trebui demis.

In replica, Baconschi sustine ca Frunzaverde, "pentru a iesi din conul de umbra in care l-au plasat afacerile sale din Caras-Severin", "a citit intr-o cheie falsa scrisoarea ministrilor de interne francez si german, prin care se recomanda amanarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen".

Ministrii de Interne ai Germaniei si Frantei au apreciat intr-o scrisoare transmisa CE, ca decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen ar trebui discutata "cand cele doua state vor incepe progrese ireversibile in lupta impotriva coruptiei, a criminalitatii organizate si a reformei".

UPDATE! Motiunea de cenzura pe Legea salarizarii a picat... Bugetul SGG, suplimentat cu 23 mil. lei pentru organizatii apartinand minoritatilor. UDMR, principalul beneficiar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x