Antena Căutare

Doi consilieri din Timis au primit 45.200 lei pentru consultanta acordata europarlamentarului Elena Basescu

Mai multi consilieri judeteni din Timis, intre care si presedintele CJ, Constantin Ostaficiuc (PDL), au incasat, direct sau prin intermediul membrilor de familie, sute de mii de lei din contracte cu firmele de stat sau cu cabinetul europarlamentarului Elena Basescu.

Consilierul judetean Nicolae Florin Bitea (PDL) si-a deschis, in timpul mandatului, o firma numita Bitea Industries SRL, la care este actionar unic. El a incasat in timpul mandatului de consilier judetean 28.300 de lei de la Parlamentul European.
Consilierul judetean a declarat ca banii i-a incasat pentru servicii de consultanta acordate europarlamentarului Elena Basescu.

"Am incasat acei bani pentru consultanta la cabinetul europarlamentar al Elenei Basescu. Contratul a fost incheiat pe persoana fizica, nu pe firma. Firma am deschis-o in 2009 si se ocupa de constructii. Deocamdata nu are activitate. Am vrut sa accesez fonduri europene, dar nu a fost sa fie", a spus Bitea, care este si secretar executiv al Organizatiei de Tineret a PDL Timis.

Si purtatorul de cuvant al PDL Timis, consilierul judetean Oana Gaita, a incasat in 2010 suma de 16.900 de lei pentru consultanta acordata cabinetului europarlamentarului Elena Basescu. Contractul i-a fost acordat prin atribuire directa, in calitate de persoana fizica autorizata.

In ceea ce-l priveste pe presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc (PDL), acesta a intrat in atentia Agentiei Nationale de Integritate (ANI) inca din luna mai, dupa ce s-a constatat ca acesta se afla in conflict de interese.
Ancheta ANI a vizat mai multe contracte ale firmei Ornella Design SRL, unde familia Ostaficiuc detine 75% din actiuni (50% sotia sotia presedintelui Consiliului Judetean Timis, Lucia Valentina Ostaficiuc si 25% Diana Ornella Andreescu, fiica lui Ostaficiuc).

Potrivit ANI, firma Ornella Design "a avut relatii contractuale cu Muzeul de Arta Timisoara, institutie publica aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Timis, prin incheierea pe o perioada nelimitata a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, avand ca obiect servicii de tiparire pe baza comenzilor ferme ale autoritatii contractante".

Directorul Muzeului de Arta din Timisoara, Marcel Tolcea, sustinea, in luna mai, ca intre aceasta institutie si societatea Ornella Design a existat un contract, insa firma familiei Ostaficiuc a furnizat o singura data afise si fluturasi in valoare de 400 de lei institutiei pe care o conduce.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Analistul de politica externa, Ioan Chifu, numit consilier prezidential... UPDATE! Bugetarii vor primi esalonat, pana in 2016, salariile castigate in instanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x