Antena Căutare

Dosarul "Matusa Tamara": PSD se asteapta ca Adrian Nastase sa fie condamnat

Mai multi lideri social-democrati au declarat ca, potrivit unor informatii din cercurile politice, se asteapta ca in perioada urmatoare unii dintre membrii marcanti ai partidului sa fie deferiti justitiei.

Pe lista neagra s-ar afla si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, in cazul caruia Inalta Curte de Casatie si Justitie ar putea pronunta, pe 7 decembrie, o condamnare cu suspendare in dosarul "matusa Tamara", sustin sursele PSD.

In acest caz, daca informatiile despre sentinta vor fi adevarate, liderii PSD au spus ca nu vor face "front comun" in jurul lui Adrian Nastase.

"Daca va fi condamnare, chiar si cu suspendare, nu mai avem cum sa facem zid in jurul lui. Cata vreme actiunea era inca la stadiul cercetarii penale sau al actiunii in instanta, se poate vorbi de caracterul politic al dosarului, dar cand s-a pronuntat justitia, nu mai putem face asta", a declarat unul dintre liderii PSD.

De asemenea, o parte a conducerii PSD suspecteaza ca in primele luni ale lui 2012 si asupra altor cativa lideri centrali urmeaza sa fie deschise dosare anticoruptie.

Statutul PSD prevede si posibilitatea autosuspendarii, in cazul in care membrul de partid in cauza este cercetat sau condamnat penal pentru infractiuni incompatibile cu functa detinuta in partid.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

UPDATE! MAI propune comasarea alegerilor. Antonescu: Puterea incearca sa evite verdictul urnelor... UNPR a fuzionat cu Partidul Popular al Protectiei Sociale, infiintat in urma cu 14 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x