Antena Căutare

Dosarul Nicolescu: Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA Pitesti

Deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc s-a prezentat, astazi, la Serviciul Teritorial Pitesti al DNA, unde va fi audiat in dosarul in care presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, lider al PSD Arges, este cercetat pentru fapte de coruptie.

Potrivit unor surse judiciare, Viorel Hrebenciuc este audiat in acest dosar in calitate de martor. Conform surselor citate, in acelasi dosar ar urma sa fie audiat si senatorul PSD Catalin Voicu, in prezent arestat preventiv.

Se pare ca audierea celor doi ar putea avea legatura cu extinderea cercetarilor in dosarul lui Constantin Nicolescu, existand suspiciunea ca Nicolescu ar fi incercat sa influenteze modul in care functioneaza justitia prin promovarea unui magistrat de la Curtea de Apel Pitesti intr-o functie de conducere.

In 18 februarie, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost externat din Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, unde a ajuns imediat dupa arestarea sa si a fost operat pe cord.

Presedintele CJ Arges va fi cercetat in libertate, in baza unei decizii din 3 februarie a Curtii de Apel Pitesti, care a admis recursul aparatorilor sai la masura arestarii preventive, dispunand punerea de indata in libertate cu obligarea de a nu parasi tara.

Presedintele Consiliului Judetean Arges este acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false potrivit carora acestea ar fi fost afectate de inundatiile din 2005 si a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Potrivit procurorilor DNA, contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, care a incasat integral sumele aferente "atat pentru lucrari executate, cat si pentru lucrari neexecutate, iar acea firma se afla in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia inculpatului".

Nicolescu mai este acuzat si ca, in perioada 2006 - 2008, a primit mita de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei si produse, pentru a dispune achizitionarea de catre CJ Arges a unor produse alimentare si nealimentare de la aceasta societate, fara a organiza pentru aceasta o licitatie publica.

Procurorii anticoruptie il mai acuza pe presedintele CJ Arges si ca, in cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de functia sa, l-a instigat pe primarul comunei argesene Stalpeni "sa nu indeplineasca anumite acte de serviciu", respectiv sa nu dea unei persoane o amenda de 10.000 de lei intr-un caz privind o autorizatie de constructie.

Constantin Nicolescu are 65 de ani si se afla la conducerea CJ Arges din anul 2004, dupa ce in perioada 2000-2004 a fost senator de Arges. Este inginer si doctor in economie, iar intrarea lui in politica a avut loc in 1995, cand s-a inscris in PDSR, fiind prim-vicepresedinte, iar ulterior presedinte executiv al PSD Arges. Din anul 2005 este presedinte al PSD Arges.

Sursa: Jurnalul National


Liderii coalitiei de guvernamant au semnat un protocol de colaborare... Emil Boc: "E firesc ca romanii au redus cu 19% consumul de sampon si sapun, pe fondul crizei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x