Antena Căutare

Dosarul privind denunţul formulat de BEC vizând similitudini la semnăturile de susţinere depuse de mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale, preluat de Parchetul General

Dosarul privind denunţul formulat de Biroul Electoral Central (BEC) vizând similitudini la semnăturile de susţinere depuse de mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale a fost preluat de Parchetul General, pentru supraveghere urmăririi penale.

Dosarul privind denunţul formulat de Biroul Electoral Central (BEC) vizând similitudini la semnăturile de susţinere depuse de mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale a fost preluat de Parchetul General, pentru supraveghere urmăririi penale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat, joi, în vederea supravegherii urmăririi penale, dosarul privind denunţul formulat de Biroul Electoral Central (B.E.C.) pentru alegerea Preşedintelui României cu privire la împrejurarea că, pe listele de susţinători ale unor candidaţi, s-a constatat că un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000, prevăzut de art. 4 alin. 2, art. 27 alin. 2 lit c) din Legea nr. 370/2004, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţie.

Conform sursei citate, cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Ea a fost însă preluată de Parchetul General "având în vedere complexitatea cauzei şi amploarea cercetărilor ce urmează a fi efectuate, urmând a fi verificată veridicitatea semnăturilor unui număr foarte mare de persoane ce domiciliază în localităţi situate în mai multe judeţe".

BEC a validat 14 candidaturi pentru alegerile prezidenţiale şi a respins trei.
În plus, BEC a transmis că va sesiza organele de urmările penală, întrucât au fost identificate similitudini la multe dintre semnăturile de susţinere prezentate de opt dintre candidaţi.

Este vorba despre candidaturile depuse de Viorel Cataramă - Partidul Dreapta Liberală, Miron Cozma - candidat independent, Maria Minea - Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni, Cătălin Sorin Ivan - Partidul Alternativa Pentru Demnitate Naţională, Sebastian Constantin Popescu - Partidul Noua Românie, Alexandru Cumpănaşu - candidat independent, Ninel Peia - Partidul Neamul Românesc, Bobby George Marius Păunescu - candidat independent.

Sursa : news.ro

Iohannis: Îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilăsă facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comis... Curtea Constituţională a respins alte 26 de contestaţii depuse cu privire la înregistrarea sau neînregistrarea unor cand...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x