Antena Căutare

Dusa: "UDMR a facut presiuni ca negocierile pe tema statului minoritatilor sa fie cu usile inchise"

"Se pare ca actiunea UDMR este continua si, in aceste zile, au facut presiuni serioase asupra PDL ca lucrarile din Comisia pentru drepturile omului, unde se dezbate proiectul de lege privind Statutul minoritatilor, sa se desfasoare cu usile inchise", a spus parlamentarul Mircea Dusa, intr-o declaratie acordata Mediafax.


"Situatia a degenerat pentru ca PDL a cedat la orice solicitare a UDMR, iar atunci cand unui cetatean ii dai degetul iti ia mana. Problemele legate de Tintul Secuiesc sunt foarte serioase, sunt de siguranta nationala, de suveranitate, iar cei care se joaca cu asemenea subiecte trebuie sa dea socoteala in fata romanilor si a institutiilor abilitate ale statului", a spus Dusa.

El a precizat ca reprezentantii minoritatii maghiare "jignesc si dispretuiesc" romanii din Harghita, Covasna si Mures prin avansarea ideii de consultare a populatiei romanesti privind infiintarea Tinutului Secuiesc.

"Presedintele Consiliului Judetean Harghita n-a gasit altceva mai bun de facut decat sa declare ca va organiza referendum pentru a consulta populatia romaneasca din Harghita daca e de acord cu infiintarea Tinutului Secuiesc. Asta e o jignire profunda la adersa romanilor care sunt urmasi ai celor care la 1918 si-au varsat sange pentrru reintregirea Romaniei", a mai spus Dusa.

sursa:Jurnalul

foto:INtact Images

UPDATE! Sorin Blejnar, audiat la DNA, in dosarul Vamii Agigea... UPDATE! Negocierile in Coalitie pe tema statutului minoritatilor au esuat. UDMR propune amanarea reorganizarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x