Antena Căutare

Elena Udrea da vina pe primari pentru licitatiile trucate

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, este nemultumita de modul cum autoritatile locale organizeaza licitatiile doar de ochii lumii. Prezenta, luni, la Ploiesti, unde a semnat doua contracte derulate de Primarie si finantate din fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional, Elena Udrea a afirmat ca "mare parte din autoritatile contractante isi fac in asa fel caietele de sarcini incat directioneaza licitatiile catre firme pe care le vizeaza”.

Se pare ca Udrea nu-si mai aduce aminte de caietul de sarcini pentru licitatia prin care a fost aleasa firma care a organizat evenimentul de la Paris, cand a demarat campania internationala de promovare a Imnului Turistic- Romania- land of choice. Atunci Ministerul Turismului a folosit pentru intocmirea caietului de sarcini "propunerea creativa" venita exact din partea firmei care a fost desemnata castigatoare a licitatiei. Licitatia a fost organizata de Ministerul Turismului, la carma caruia se afla nimeni altcineva decat Elena Udrea.

"Propunerea creativa poate sta la baza caietului de sarcini. Am prezentat propunerea creativa Ministerului Turismului in luna mai iar in luna iunie am castigat", a declarat Razvan Vasilescu, partener de afaceri al firmei desemnate castigatoare, respectiv Eventures.

Nemultumit de licitatiile cu dedicatie s-a declarat si premierul Emil Boc. Acesta sustine ca Guvernul va fi "necrutator" cu acele autoritati care au trucat licitatii.

"Nu mai putem tolera autoritati locale care pur si simplu sa sfideze legea, sa faca licitatii trucate, sa existe conflicte de interese, dupa care tara sa fie sanctionata pentru ca unii gresesc la nivel local. Acest lucru este intolerabil, iar oamenii trebuie sa stie ca din cauza unora sau a altora de acest fel noi, ca tara, putem pierde bani europeni care ar trebui sa intre in infrastructura din Romania", a declarat Boc.

Emil Boc a afirmat, la o intalnire cu oamenii de afaceri din Prahova, ca Uniunea Europeana a sesizat ca Romania are probleme in ceea ce priveste corectitudinea unor licitatii si legat de conflictele de interese, in acest context el avertizand ca Guvernul va fi "necrutator" cu acele autoritati locale care au trucat licitatii.

Boc nu are o statistica cu numarul licitatiilor trucate, insa afirmatiile sale sunt bazate pe informatiile legate de Programul Operational Regional, care a determinat "o partiala intrerupere a platilor". Boc a dat ca exemple contracte din judetul Teleorman, spunand ca astfel de contracte "au pus Romania in dificultate majora in raporturile cu Uniunea Europeana".

Premierul a adaugat ca, in cazul licitatiilor trucate, "acele contracte vor fi in primul rand luate de la autoritatile care au incalcat legea si care nu vor mai avea posibilitatea sa le deruleze". Premierul a precizat ca in aceste situatii vor fi sesizate organele de urmarire penala, "pentru inceperea demersurilor legale".

Udrea a mai spus ca avand in vedere modul cum se fac licitatiile, reactia multora dintre firmele care contesta licitatii este justificata.

"Sa speram ca procedurile de solutionare a contestatiilor, care acum sunt mai rapide, dar si controalele pe care le vom inteti, vor determina atat autoritatile contractante, cat si participantii la licitatii sa nu mai practice sportul contestatiilor", a adaugat Elena Udrea.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Emil Boc: USL incurajeaza copiatul si coruptia... Sondaj IRSS: Mugur Isarescu, cel mai de incredere roman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x