Antena Căutare

Elena Udrea: "Majoritatea celor care detin functii de decizie nu isi asuma niciun risc"

"Citind astazi din Legile lui Murphy, am constatat ca exista o maxima pentru lipsa de curaj in asumarea deciziilor din partea celor care sunt in drept sa le ia. Ea este caracteristica societatii noastre, la toate nivelurile" scrie ministrul Elena Udrea intr-o postare pe blogul sau.


"Majoritatea celor aflati in functii de decizie nu isi asuma niciun risc. Nici riscul de a lua o decizie gresita, nici riscul de a fi criticati de opozantii solutiei adoptate, de regula mult mai putini decat sustinatorii ei, dar mult mai vocali. Nici riscul de a da cu subsemnatul pe la diferite institutii ale statului, cum ar fi Parchetul, care cerceteaza orice decizie pornind de la prezumtia ca este motivata de interese oculte ale celui care o emite! Astfel, cei mai multi stau linistiti in functiile lor, isi consuma fericiti mandatul, cu toate avantajele pe care acesta le aduce, dupa principiul: cine nu munceste sigur nu greseste", adauga Udrea

"Teama de a fi criticat face din politicieni personaje slabe. Cei care tin mai mult la imaginea proprie decat la progresul societatii sunt cei care nu sunt in stare sa conduca" scrie Elena Udrea.

Elena Udrea da si cateva exemple: Romania a pierdut o buna oportunitate de a valorifica vestitele certificate verzi; RA-APPS reprezinta "un nod gordian" care ar fi trebuit taiat de mult, astfel ca vanzarea acum a imobilelor detinute de regie este tarzie, iar beneficiile mici pe o piata imobiliara prabusita; Rosia Montana este un alt exemplu de indecizie; la fel si legea cainilor maidanezi.

In opinia ministrului, viitorul Romaniei este insa pe maini bune, atata timp cat mai exista oameni ca Traian Basescu.

"Romania are un astfel de actor politic curajos, un om care nu joaca la trecerea timpului". "Iar acesta este Traian Basescu. Sub impulsul si presiunea sa, Romania se modernizeaza, au loc reforme in sectoarele cheie ale societatii: munca, asistenta sociala, sanatate, educatie etc. Chiar daca acum ne este mai greu sa vedem, efectele pozitive ale tuturor reformelor nu vor putea fi negate in viitor. Este unul dintre politicienii curajosi care nu apeleaza la Principiul lui Pfeifer", adauga Udrea.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

Marian Vanghelie ameninta ca pleaca din PSD: Ma gandesc si eu la un partid de stanga alaturi de mai multi colegi... William Branza (PDL), elogiat si comparat cu Marin Sorescu si Mircea Eliade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x