Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Elena Udrea MINTE din nou. Blonda de la Cotroceni impinge arta copy/paste la 90%

Potrivit unei anchete realizate de jurnalistii de la Jurnalul National, Elena Udrea a sustinut o "prodogioasa" munca de cercetare pentru pregatirea lucrarii sale de doctorat la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", concretizata in numeroase referate de cercetare stiintifica.

Numai in anul 2007 a sustinut 3 asemenea lucrari, insa curios este faptul ca, desi procele verbale de sustinere a acestora exista, nici macar unul dintre referate nu a putut fi gasit la catedra de specialitate.

Martorii sustin ca sustinerea lucrarilor a avut un caracter superficial, la baza lor stand doar niste insemnari tematice, in nici un caz referatele ca atare.

In afara de asta, principalele parti ale "operei"au fost prezentate in sesiuni de comunicari stiintifice, unele cu participare internationala, fapt ce reiese dintr-un document bibliografic, publicat pe jurnalul.ro.

Ce este si mai important este faptul ca Elena Udrea sustine ca nu stie de existenta acestor referate. Ori documentul intrat in posesia jurnalul.ro dovedeste contrariul: Elena Udrea a prezentat aceste referate in cadrul acestor sesiuni, deci stie de existenta lor!

De ce sa bage acum sub pres Elena Udrea toate aceste lucrari de cercetare stiintifica? Poate pentru ca, la o simpla trecere a acestora prin motorul de cautare strikeplagiarism.com, ar iesi in evidenta faptul ca acestea sunt copiate din alte lucrari in proportii cuprinse intre 12 si... 96%?

Cu alte cuvinte, la un calcul deloc complicat, ar reiesi faptul ca, per total, lucrarile de cercetare doctorala sunt copiate in proportie de 40%. Acest fapt nu a impiedicat-o pe doamna Udrea sa ceara, in cor cu diversi lideri PDL, demisia premierului Victor Ponta,in baza acuzatiilor de plagiat aduse acestuia.

Nici afirmatia ca a renuntat la studiile doctorale nu sta prea bine in picioare. Se pare ca, de fapt, fostul ministru al Turismului si-a amanat doar sustinerea tezei de doctorat. In dosarul aferent calitatii sale de doctorand, exista doar solicitarile de amanare a tezei de doctorat, nicidecum vreun document prin care Elena Udrea sa solicite retragerea de la studii.

Exemplele de plagiat de mai sus nu sunt singurele legate de numele Elenei Udrea. Jurnalul National a publicat, in 20 iunie a.c, un articol in care erau probate similitudinile intre lucrarea ce o are coautor pe Elena Udrea - "Mediul International si Uniune Europeana" (publicata in Buletinul Universitatii Nationale de Aparare "CAROL I") si "Politica Europeana de Securitate si Aparare", elaborata in 2005 de Institutul European din Romania.

Sursa: Jurnalul National

Recomandari