Antena Căutare

Elena Udrea: "Vazand ce se intampla in lume ne face sa strangem in continuare cureaua"

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a avut o interventie televizata, in cadrul careia a explicat masurile aplicate de Guvernul Romaniei, privind Strategia fiscala a Guvernului pentru perioada 2012-2014.

Iata principalele declaratii:


"Daca veniturile vor permite, incasarile la buget, atunci salariile vor recupera din ceea ce s-a pierdut in 2010. Pana acum, s-a recuperat 15% din ce s-a pierdut. Problema noastra este acum cum sa rezistam daca vine al doilea val al crizei. Ca sa cheltui, tre' sa ai de unde. Dar, mai sunt inca gauri negre, pe unde banii se scurg. Dau exemplul unor oameni care au primit ajutoare sociale fara sa aiba dreptul"


"Ne-am asumat ca pana pe 12 august sa terminam de verificat toate cele 124 de contracte de reabilitare de drumuri. Vom trimite rezultatele la Comisia Europeana. Am controlat acesti beneficiari, consilii judetene si locale. La o treime am gasit nereguli. La 39 de contracte s-au gasit nereguli. Nu sunt cazuri de frauda, in astfel de situatii se aplica corectii fianciare de la 2% pana la 100% din valoarea contractului. Noi am aplicat corectii de 5% pana la 25% din valoarea contractului"

Evaluarea ministrilor e gata si se afla la Emil Boc




"Exista o preocupare foarte mare pentru atragerea fondurilor europene. La Transporturi nici n-au putut pana in 2010 sa faca ceva pentru ca nu aveau autoritatea. In momentul in care vor incepe sa fie aprobate proiectele, acolo sunt proiecte de sute de mii de euro. Analiza (asupra ministrilor, n.r.) este la primul ministru.

Cand domnul prim-ministru va crede ca e cazul sa-si schimbe echipa, atunci cu siguranta o va face. E nevoie de o improspatare: Pe ici pe colo, da. Este realmente decizia primului-ministru. Decizia ii apartine, dar eu zic ca sunt locuri in care ar putea sa mearga mai bine. Cu un alt ministru, da. Despre infiintarea ministerului pentru gestionarea fondurilor europene, exista experienta altor state. E o responsabilitate sa infiintezi un astfel de minister"

Borbely: UDMR nu desemneaza un nou ministru la Sanatate. Vezi motivul!... Finantarea Invatamantului cu minimum 6% din PIB, amanata pana in 2014...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x