Antena Căutare

Emil Boc: Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara a averilor mari

Executivul lucreaza la un proiect ce porneste de la o propunere a UNPR si care prevede impozitarea suplimentara a averilor mari, considerand ca aceste averi nu sunt impozitate la valoarea reala, a declarat, astazi, premierul Emil Boc.

"Avem in analiza un proiect care porneste si de la propunerea UNPR, pentru impozitarea averilor mari, foarte multe averi probabil nu sunt impozitate la valoarea reala. Propunerea UNPR este o baza de pornire, exista si alte variante in lucru", a spus Boc.

El a adaugat ca proiectul se afla in stadiul tehnic de pregatire la Ministerul Finantelor si ca efectul prognozat este asigurarea unor venituri importante la buget.

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, la sfarsitul lunii iunie, ca partidul sau a prezentat in coalitia de guvernare propunerea privind introducerea impozitului pe averile afisate, el precizand ca progresistii sunt convinsi ca vor fi sprijiniti in adoptarea acesteia.

Potrivit estimarilor facute de presedintele executiv al UNPR, impozitul pe averea afisata ar putea aduce, anual, la bugetul de stat, fonduri intre doua si trei miliarde de euro.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

PDL Brasov si Scripcaru pregatesc transferul la PSD... Romanii critica dur afirmatiile lui Laszlo Tokes referitoare la autonomia Tinutului Secuiesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x