Antena Căutare

Emil Boc: Iesim din recesiune in 2011, dar restructurarile continua

Premierul Emil Boc a anuntat, marti seara, la postul public de televiziune, ca procesul de restructurare in domeniul bugetar va continua anul viitor in sectoarele in care procedurile nu au fost inca finalizate. Primul ministru mai sustine ca Romania va iesi din recesiune in 2011 si ca inflatia si cursul vor ramane sub control.



"Am pornit in decembrie 2008 de la 1.397.000 de bugetari, iar la sfarsitul lunii noiembrie Romania are 1.274.000 de bugetari, deci o reforma a statului de a ajusta numarul de personal dupa ceea ce isi poate permite aceasta tara. Acesta a fost un lucru pe care l-am facut cu greutati, dar absolut necesar acestei tari", a spus Boc, la TVR1.

Premierul sustine ca procesul de reducere a numarului de bugetari va continua in 2011 in domenii precum Administratie si Finante.

"Partea cea mai importanta a reformei sectorului bugetar a fost facuta in anul 2010 si va continua in 2011 in acele domenii care inca nu au facut obiectul restructurarii, procedurile nefiind finalizate, cum sunt, de exemplu, Internele, Finantele, (...) domenii mult mai aplicate si cu particularitati specifice", a spus Boc.

In cadrul aceluiasi interviu, primul ministru s-a aratat optimist in privinta situatiei economice a Romaniei in anul 2011. Boc sustine ca anul viitor vom iesi din recesiune, ca inflatia si cursul vor ramane sub control, ca somajul va fi in usoara scadere si ca bugetarii vor recupera o parte din banii pierduti dupa taierile cu 25%.

"Vom iesi din recesiune in anul 2011, vom avea o crestere economica intre 1,5 si 2%, bugetarii vor recupera o parte din salariul pierdut in 2010, in domeniul privat salariul minim creste de la 600 la 670 de lei, inflatia ramane sub control, cursul ramane sub control, somajul va scadea un pic in anul 2011, salariul mediu brut va avea o usoara crestere", a spus premierul.

"Aceste masuri erau absolut necesare pentru ca Romania sa nu intre in derapaj ca alte tari din Europa. Eu ii inteleg pe oameni, au avut venituri diminuate in 2010. Dar presedintele, Guvernul nu au luat aceste masuri pentru ca au ceva cu romanii, impotriva lor. Ci pentru a salva tara, pentru a salva 22 de milioane de romani. Daca am fi continuat politica Guvernului Tariceanu, tara ar fi intrat in colaps", a mai declarat Emil Boc.



Foto: Intactimages

14 milioane de euro de la Guvern pentru un sponsor al PDL... Marko Bela: "Daca Guvernul va lua noi masuri de austeritate in 2011, inseamna ca a ratat anul 2010"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x