Antena Căutare

Emil Boc ii ia Munca lui Sebastian Lazaroiu si i-o da Sulfinei Barbu. Vezi reactiile!

Premierul Emil Boc a cerut revocarea din functie a ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu. Seful Guvernului a inaintat presedintelui Traian Basescu propunerea de numire in functie a Sulfinei Barbu.

UPDATE 20.00: Sebastian Lazaroiu a declarat, pentru Mediafax, ca respecta decizia premierului in cazul sau, adaugand ca nu s-a nascut ministru.

UPDATE 18.05: Sulfina Barbu va depune juramantul luni.

UPDATE 18.00: Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare din functie a lui Sebastian Lazaroiu si numirea pe postul de ministru al Muncii a Sulfinei Barbu.

Informatia a fost confirmata de mai multi lideri PDL, dupa care a aparut si punctul de vedere oficial al executivului:

"In temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constitutia Romaniei, premierul Emil Boc a inaintat presedintelui Romaniei cererea de revocare din functie a domnului Laurentiu Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a inaintat presedintelui Romaniei propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale", a informat Guvernul.

Prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde, a confirmat informatia referitoare la revocare.

Frunzaverde a mentionat ca nu a fost consultat cand a fost numit ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu, precizand ca nu ar fi fost de acord cu acest lucru, deoarece nimic nu il acredita pe fostul consilier de la Cotroceni pentru aceasta functie.

In plus, prim-vicepresedintele PDL a afirmat ca nu stie cine cine l-a dorit pe Lazaroiu, dar cand un ministru face afirmatii ca cele ale ministrului Muncii, el devine indezirabil pentru aceasta functie.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca premierul Emil Boc a luat decizia de a-l revoca din functie pe Sebastian Lazaroiu dupa consultarea conducerii partidului.

"Primul-ministru Emil Boc a luat aceasta decizie dupa consultarea conducerii partidului, consultare care a avut loc pe parcursul zilei, si urmeaza sa vedem daca presedintele accepta propunerea pe care premierul o face", a spus Voinescu, citat de Mediafax.

Decizia de revocare din functie vine dupa ce Sebastian Lazaroiu, a declarat, intr-un interviu pentru "Gandul", ca si-ar oficializa intrarea in politica, nu intr-un "PDL asa cum este el acum", ci daca ar fi vorba de o miscare mult mai larga de centru-dreapta.

"Am ezitat intotdeauna sa ma inscriu intr-un partid politic, sa ma inregimentez politic. Acum as face-o, dar as face-o daca ar fi vorba nu de PDL, asa cum este el acum, ci de o platforma mai larga de centru-dreapta. (...) Sunt interesat sa ma implic in asemenea miscare, in asemenea platforma (Miscarea Populara - n.r.). (...) PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014.

Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si in 2012, va castiga si in 2014, ceea ce va insemna inca un ciclu de guvernare",
a spus Lazaroiu.

Ministrul Muncii a explicat ca liderii PDL sustin acest proiect pentru ca multi dintre ei si-au dat seama cat de important este presedintele. "Ei au vazut ce rol are presedintele in acest sistem constitutional. Daca ai presedintele, poti sa stai 10 ani la guvernare, daca nu ai presedintele, poti sa stai 10 ani in opozitie", a spus Lazaroiu.

El a adaugat ca nu a vorbit despre miscarea de centru-dreapta cu presedintele Traian Basescu, singurele discutii cu seful statului avandu-le atunci cand era consilier prezidential si a lansat-o pe piata politica pe Alba ca Zapada.

Declaratiile lui Lazaroiu au starnit mania unor lideri ai PDL, cel mai vehement fiind secretarul general, Ioan Oltean, care sustine ca Sebastian Lazaroiu nu a ajuns ministru "in temeiul calitatilor sale exceptionale", ci pentru ca l-a propus PDL, afirmand ca Biroul Permanent va analiza, luni, afirmatiile acestuia la adresa PDL.

"Sebastian Lazaroiu recidiveaza intr-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe functii inalte pe seama PDL si, pe urma, intr-un mod totalmente condamnabil, isi cultiva propria imagine. Este un gest reprobabil pe care eu il condamn si de care ma delimitez.

Intotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiti de orientare, acei oameni carora le face placere sa fie beneficiarii unor avantaje, ale unor demnitati publice, dar in acelasi timp se delimiteaza de cei care i-au propulsat",
a spus Oltean, citat de Mediafax.

Secretarul general al PDL a spus ca, din acest motiv, condamna categoric afirmatiile ministrului Sebastian Lazaroiu despre care a spus ca a ajuns ministru pe seama acelui partid pe care astazi il reneaga si care isi face imagine pe seama acelui partid care l-a propus intr-o demnitate publica atat de inalta.

"Ii face placere sa se numeasca ministrul Muncii, dar este ministrul Muncii in Guvernul Boc, iar Guvernul Boc este format in marea majoritate din membri PDL. Nu i-a cerut nimeni sa se inscrie in PDL, dar nici nu putem permite ca domnia sa sa faca afirmatii iresponsabile. Domnia sa se crede, stiu eu, noaptea analist politic si dimineata ministru", a spus Oltean.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat, vineri, referitor la afirmatiile lui Sebastian Lazaroiu ca PDL ar pierde alegerile din 2014 daca nu ar crea polul de centru-dreapta, ca Lazaroiu ar trebui sa se apuce de treaba, fiind nevoie de el in politica, si nu de pozitia de analist.

"Cred ca domnul Lazaroiu trebuie sa se apuce de treaba si sa nu mai comenteze ca analist. Cred ca este nevoie de o implicare a dansului in politica, si nu de pozitia de analist", a declarat Roberta Anastase pentru MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca, atunci cand a venit la Ministerul Muncii, Sebastian Lazaroiu si-a asumat o pozitie executiva, si nu de analist politic. In legatura cu cooptarea lui Dinu Patriciu in Miscarea Populara, Roberta Anastase a precizat ca inainte de a discuta despre membii acesteia, trebuie sa se discute concret despre acest proiect.

Lazaroiu a rezistat la Munca doar trei luni. El a fusese numit in functie pe 3 iunie 2011.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Emil Boc explica demiterea lui Sebastian Lazaroiu. Vezi motivele!... Emil Boc, ironizat de presedintele Napolitano: I-a propus sa vorbeasca in esperanto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x