Antena Căutare

Emil Boc: "Pentru a nu ramane fara bani europeni, trebuie sa iesim din actuala structura"

Premierul Emil Boc a sustinut o conferinta de presa la sediul PDL, in care a discutat despre reorganizarea administrativ teritoriala a tarii si despre afirmatiile liderii „aliantei socialiste” cu privire la alocarile din fondul de rezerva al Guvernului catre administratiile locale.

"In ceea ce priveste alocarile financiare din fondul de rezerva al guvernului catre administratiile locale. Am observat ca liderii aliantei socialiste au constatat ca acestea sunt profund politice si, in consecinta, le critica. Fac precizarea ca in 2007 si in 2008, la guvernare s-a aflat PNL-ul, sustinut de catre PSD. In 2007, PDL-ul, din fondul de rezerva a avut 6,89%, PSD-ul a avut 43%, PNL-ul 38%, UDMR 6%. Daca mergem la anul 2008, aceasta situatie se pastreaza in continuare. PDL-ul 10%, PSD-ul 48%, PNL-ul 29%. Aproape 80% din banii care s-au dat din fondul de rezerva in 2008 s-au dus la PSD si PNL. Asta inseamna alocare pe criterii politice din fondul de rezerva"


"Modelul propus de alianta socialista presupune infiintarea unei noi structuri administrative. Deci pe langa ce avem acum, comune, orase, municipii, judete, PSD-ul si PNL-ul propun sa se infiinteze si regiunea. Adica un nou palier administrativ. Acesta presupune revizuirea Constitutiei. Deci din start, proiectul PSD-PNL porneste cu o amanare"


Presedintele PDL nu a uitat sa specifice cateva dintre avantajele propunerii PDL. "Propunerea PDL nu vizeaza aparitia unei noi structuri administrative, ci porneste de la comasarea judetelor. Forma finala a proiectului va fi decisa in cadrul coalitiei. Primul avantaj major este ca se poate realiza fara revizuirea Constitutiei, prin respectarea actualului cadru constitutional, deci nu presupune amanare, cum arata USL, pana in 2016.

De altfel, "una dintre cele mai importante propuneri ale PDL" in ceea ce priveste reorganizarea administrativ teritoriala se refera la diminuarea si restructurarea retelelor clientelare constituite in cursul timpului. "Poate este una dintre cele mai importante realizari sau modificari pe care le presupune reforma propusa de PDL. Ganditi-va ca actuala organizare organizare administrativ-teritoriala este din 1968, din timpurile comunismului", a adaugat Boc.

sursa:Antena3

foto:Intact Images

Topul gafelor de criza: Promisiunile populiste, fata cu realitatile economice... USL vrea sa-i desfinteze ministerul lui Udrea in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x