Antena Căutare

Emil Boc: Proiectul de comasare a alegerilor este doar tehnic. Va putea fi modificat

Premierul Emil Boc a declarat ca proiectul MAI de comasare a alegerilor este doar unul tehnic, care va fi discutat in coalitie si va putea include si unele modificari.

Boc a mai cerut opozitiei sa sustina revizuirea Constitutiei pentru formarea unui Parlament unicameral, cu 300 de parlamentari.

Proiectul MAI de comasare a alegerilor mentine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislatia in vigoare, ceea ce inseamna ca numarul acestora nu va scadea, la locale, unde populatia luata in calcul este cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru cele generale, cea inregistrata la 31 octombrie 2011.

Conform proiectului supus dezbaterii publice pana la 12 decembrie, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 de locuitori, iar pentru alegerea Senatului, un senator la 160.000 de locuitori.

Totodata, se specifica faptul ca numarul de locuitori care se ia in calcul pentru parlamentare este cel comunicat de Evidenta Populatiei, din cadrul MAI.

Populatia luata in calcul la 31 octombrie 2011, conform cifrelor din proiect, este de 22.305.133 de persoane.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Emil Boc, optimist: Urmeaza un an de cules roade... Antonescu: O armata de oameni se duc dupa Geoana? Hai sa fim seriosi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x